Hoe haal je het maximale uit je logo?

Als het aankomt op je logo is dit een van de belangrijkste elementen om jouw bedrijf te promoten. Het is datgene wat in een oogopslag laat zien wat je doet en waar je voor staat. Het moet een bepaalde huisstijl naar voren brengen. Naast dat je online vindbaar moet zijn, moet jouw logo ook offline vindbaar zijn om het maximale uit een logo te halen.

Delen:

Hoe haal je het maximale uit je logo

Dit kan bijvoorbeeld heel simpel door een usb stick bedrukken kleine oplage of het bedrukken van verschillende soorten aanstekers. De allereerste stap die je zal moeten zetten is in ieder geval een van de belangrijkste. Daarna zijn er nog enkele andere stappen die ervoor zullen zorgen dat je het maximale uit jouw logo kan halen.

Wat wil jij overdragen?

Bij het creëren van een logo is het belangrijk om in het achterhoofd te houden wat jij naar buiten wil dragen. Het is namelijk belangrijk dat jouw identiteit in het logo naar voren wordt gebracht. Je zal moeten focussen op de kern van de boodschap. Daarnaast zijn kleuren, vormen en lijnen belangrijke elementen die deze boodschap tot zijn recht doen laten komen. Het belangrijkste hierin is vooral om het zo simpel mogelijk te houden.

Communicatie

Na een lang proces van brainstormen en het creëren van het juiste logo is het moment aangebroken om dit te delen met de wijde wereld. Dit is dan ook een van de belangrijkste momenten. Jouw logo krijgt namelijk pas echt betekenis door communicatie met een doelgroep. Na een lang proces van communicatie zal men op een gegeven moment jouw logo gaan herkennen. Wanneer dit zal gebeuren, weet je dat het goed zit. Dan weet je dat men jouw identiteit kent en herkent.

Offline

Naast al deze online communicatie is offline communicatie ook erg belangrijk. Op het moment dat men jouw logo herkent is het ook een mooi moment om offline te communiceren. Dit kan op heel veel verschillende manieren. Zo kunnen er gratis pennen met logo worden uitgedeeld maar kan je ook bierviltjes met jouw logo verspreiden. Ook wanneer het logo nog niet wordt herkend is dit een perfecte gelegenheid om dit wel te doen. Hoe meer men iets voorbij ziet komen, hoe meer dit op gaat vallen en hoe meer dit wordt onthouden. Maak men nieuwsgierig met jouw logo.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven