Hoe hebben de sportscholen zich staande gehouden in de corona crisis?

De corona crisis heeft een grote impact gehad op de Nederlandse samenleving. Een groot aantal werkenden deed dit verplicht vanuit huis, horecagelegenheden werden gesloten en ook sportscholen mochten niet open. Wat hebben deze sportscholen gedaan om de impact van de corona crisis te minimaliseren? Duidelijk is dat sportscholen flink te lijden hebben gehad als gevolg van deze crisis. Het is de vraag of deze klap al in de komende maanden kan worden opgevangen.

Delen:

Hoe hebben de sportscholen zich staande gehouden in de corona crisis?

Sinds 1 juli is sporten in de sportschool in Den Haag, Amsterdam en alle andere Nederlandse steden weer mogelijk. Net als voor andere partijen, is het ook voor sportscholen verplicht zich aan de geldende richtlijnen te houden vanuit de overheid.

Proberen opzeggingen van lidmaatschappen te voorkomen

Toen oorspronkelijk verteld werd dat er zeer waarschijnlijk tot september niet gesport zou kunnen worden in de sportschool, besloten leden hun lidmaatschap massaal op te zeggen. Ze wilden niet het risico lopen voor deze maanden te betalen, zonder gebruik te kunnen maken van de faciliteiten van de sportschool. Bijzonder vervelend voor sportschoolhouders, aangezien het ook invloed zal hebben op de omzet van de komende maanden. Om deze stroom van massale uitschrijvingen tegen te gaan, boden veel sportscholen leden de mogelijkheid aan hun abonnement te laten bevriezen. De reeds betaalde maanden kunnen hierdoor aan het eind van het contract alsnog gebruikt worden.

Alternatieven bieden voor sporten in de fitnessclub

Naast het tegengaan van de stroom met uitschrijvingen, hebben veel fitnessclubs naar alternatieven gezocht. Zo boden sportscholen de mogelijkheid aan om buiten de fitnessclub te trainen. Hoewel de mogelijkheden hierbij zeer beperkt waren, kon er toch enige omzet gegenereerd worden. Ook trainingen vanuit huis waren populair, waarbij middels een livestream instructies werden aangeboden. Een goede motivatie om ook tijdens de corona crisis te blijven sporten en betrokken te blijven bij de sportschool.

Sporten inmiddels weer mogelijk

Zoals reeds beschreven werd, is het sinds 1 juli weer mogelijk om in een aangepaste vorm deel te nemen aan groepslessen. Ook het gebruik van apparaten in de sportscholen mag weer. Houd er rekening mee, dat anderhalve meter afstand bewaard moet worden tot andere bezoekers. Daarbij moet er in veel sportscholen een tijdslot gereserveerd worden, om te voorkomen dat het te druk wordt in de sportschool. Kijk op de website van de sportschool in jouw plaats welke mogelijkheden geboden worden om het sporten weer op te pakken. Zo ben je net op tijd klaar voor de warme zomerdagen op het strand!

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven