Hoe houd je je werk als advocaat leuk?

Heb je ook wel eens hopeloos naar je scherm zitten staren? Kijkend naar een eindeloos lange lijst documenten met nietszeggende titels en je afgevraagd waar je moest beginnen met lezen? Ben je ook wel eens uren lang op zoek geweest naar een stuk tekst waarvan je zeker wist het ergens gelezen te hebben, maar het niet meer kon vinden?

Delen:

We kennen het allemaal. De advocatuur is een kennisintensief beroep. Naast alle kennis van het recht die je als advocaat onder de pet hebt, moet je jezelf ook in iedere zaak het feitencomplex eigen maken. En dat is geen gemakkelijke opdracht. Dossiers worden steeds omvangrijker en complexer. Daardoor ben je steeds meer tijd kwijt aan het ordenen van je dossier en het analyseren van de feiten. Ook verwachten cliënten steeds sneller jouw advies.

Maar in plaats van die tijd nuttig te besteden aan het bedenken van slimme argumentatielijnen en te zoeken naar gaten in de redenering van onze wederpartij, staan we urenlang naast de printer, pakken we een markeerstift en noteren we handmatig wat er wanneer gebeurt is in een zaak. We besteden zelfs zo’n 30% van onze tijd aan het verwerken, structureren en analyseren van documenten zaken.

Dit doen we niet omdat we markeerstiften zo leuk vinden, maar omdat er gewoonweg geen beter manier was om dit te doen. Tot nu…

Meet Uncover

De founders van Uncover, Caroline Zand – Korteweg en Ingrid van de Pol – Mensing zijn allebei jarenlang advocaat geweest. Zij weten als geen ander hoe software voor advocaten moet werken. Uncover ondersteunt jouw manier van denken. Ook wordt de informatie die Uncover uit de documenten haalt gepresenteerd op een manier die perfect past bij hoe je gewend bent te werken. Je hoeft dus geen training of gebruiksaanwijzing te volgen, je kunt direct met Uncover aan de slag.

Voor de complexe AI algoritmes, heeft Uncover fantastische machine learning (ML) experts aangetrokken. Door de nieuwste natural language processing (NLP) algoritmes toe te passen, structureert Uncover jouw zaak en brengt het de feiten voor je in kaart. Bovendien kan je met één klik op de knop je hele dossier doorzoeken én werk je gemakkelijk samen met collega’s.

Zo houd jij meer tijd over om je te richten op het leuke intellectuele werk. Je kunt je nog eens extra verdiepen in de juridische analyse en je hebt met tijd om je wederpartij de loef af te steken met goed doordachte argumenten.

Meer weten? Kijk dan op de website van Uncover en vraag een demo aan.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven