Hoe kies ik de juiste printer voor mijn advocatenkantoor?

Delen:

In de huidige moderne tijd zijn we gewend dat veel dingen online gebeuren. Het communicatieverkeer met cliënten verloopt bijna volledig per mail en ook het uitvoeren van diverse werkzaamheden wordt via de digitale wereld volbracht. Je zal er dan wellicht ook niet echt bij stilstaan, maar op jouw advocatenkantoor zal er vast ook veel geprint worden. De digitale wereld zegt immers niet alles. Soms moeten bepaalde dingen uitgeprint worden, simpelweg om tastbaar bewijs te leveren. Bovendien is het ook fijn voor de eigen administratie om belangrijke zaken uit te printen. Het belang van de printer is dan ook al snel duidelijk. Het is dan echter wel belangrijk dat je voor de juiste printer kiest. Welke printer heb je nodig? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe kies ik de juiste printer voor mijn advocatenkantoor?

Printabonnement

Voordat je een nieuwe printer aanschaft is het eerst belangrijk om de verschillende mogelijkheden nog eens op een rijtje te zetten. Je wilt natuurlijk zo efficiënt en snel mogelijk te werk gaan. Maar hoe vaak is het voorgekomen dat de toners in de printer op waren? Dat je plotseling zonder inkt kwam te zien en je eerst langs de winkel moest voordat je je werk kon voortzetten? Hoogstwaarschijnlijk vaker dan je zou willen. Een printabonnement biedt in dit geval solaas. Zo krijg je altijd tijdig nieuwe inktpatronen opgestuurd en betaal je maandelijks een klein bedrag om zorgeloos te kunnen printen. Hierdoor hoef je je nooit meer druk te maken over het ontbreken van inkt of het niet kunnen voortzetten van werkzaamheden. Dat maakt het werken een stuk leuker en eenvoudiger.

Zwart wit printer

Is kleur niet echt noodzakelijk bij jullie op kantoor? Printen jullie voornamelijk documenten met tekst of cijfers uit? Kies dan voor een speciale zwart wit printer. Het zou immers zonde zijn als je geld uitgeeft om kleur te kunnen printen en deze vervolgens niet gebruikt. Bovendien bespaar je jezelf zo ook nog een hoop cartridges en toners. De enige kleur die jij nodig hebt is zwart!

Wanneer kies je voor een kleurenprinter?

Printen jullie vaak documenten uit met kleur? Is kleur bovendien ook nog eens van essentieel belang voor het voltooien van jullie werkzaamheden? Dan is een kleurenprinter uiteraard essentieel. Wanneer het belangrijk is dat de kleuren van topkwaliteit blijven, is het verstandig om een laserprinter te overwegen. Bij een traditionele kleurenprinter zien we dikwijls dat de kleuren overlopen of dat het document te nat wordt en gaat scheuren. Met een laserprinter is dit probleem verleden tijd. Bedenk wel dat een kleurenprinter iets duurder in aanschaf is en dat je meer cartridges en toners verbruikt. Schaf deze printer dan ook enkel aan als kleur essentieel is voor jullie werkzaamheden.

All-in-one printer

Wil je een hoop kosten en ruimte op kantoor besparen? Kies dan voor een zogenaamde all-in-one printer. Hier kan je niet alleen mee printen, maar ook mee scannen en kopiëren. Eigenlijk geniet je zo van drie apparaten in één. Hoe handig is dat?

Let tevens op het formaat waarin je kunt printen. Bij de meeste printers kan je enkel in A4 printen, maar sommige kantoren vinden het ook fijn om in A3 te kunnen printen. Wanneer dit het geval is, is het verstandig om naar de mogelijkheden van verschillende A3 printers te kijken. Deze zijn wel wat duurder in aanschaf, dus bedenk wel goed of dit écht noodzakelijk is.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven