Hoe kies je goede, kwalitatieve wijn?

Drink je graag een goede, kwalitatieve wijn of wil je je hier meer in verdiepen? Wat een mooi voornemen! Er zijn prachtige wijnen te vinden, maar je moet natuurlijk maar net even weten waar je deze wijn moet zoeken. We delen handige tips.

Delen:

Online wijn bestellen

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om wijn online te bestellen, net zoals eigenlijk alle boodschappen en benodigdheden. Maak hier zeker gebruik van. Het grote voordeel? Je hebt de keuze uit een enorm aanbod! Doorgaans is er meer te vinden dan in een fysieke winkel. Dit is ideaal als je een specifieke keuze wilt maken, maar net zo goed als je gewoon eens rond wilt kijken wat er allemaal is. Bij de Wijnbeurs is er een uitgebreid assortiment, met wijnen uit een heleboel streken. Selecteer de echte kwaliteitswijnen, die perfect geschikt zijn om op een bijzonder moment te drinken. Wat dat moment inhoudt, is natuurlijk helemaal aan jou om te bepalen. Een viering is bijvoorbeeld een goede optie: van een verjaardag tot een jubileum. Bewaar de goede wijn tot het ideale moment zich voordoet.

Bijzondere streken

Duik in de verschillende wijnstreken en wijnprocessen. Er gaat een wereld voor je open! Waar de ene wijnsoort bedoeld is voor het grote publiek, is de andere wijnsoort juist op kleinere schaal geproduceerd, om een bijzonder karakter te behouden. Er zijn veel streken te vinden waar wijn op unieke wijze tot stand komt. Chateauneuf-du-Pape is een uitstekend voorbeeld: de beroemdste appellation in de Zuid-Rhône, tussen de Franse steden Avignon en Orange. Hier komen prachtige rode wijnen vandaan, te herkennen aan de zware flessen met een mooi reliëf. Al in de 14e eeuw is de wijnvoorziening begonnen, toen de paus hier een kasteel liet bouwen.

Verschillende processen

Er zitten strenge regels aan het productieproces, wat de wijn speciaal maakt. En dit is in verschillende streken zo: in Frankrijk, maar net zo goed in andere landen. Of ga voor een wijn gemaakt van originele druivenrassen, om nog een idee te geven. Lees eens meer over het productieproces achter een wijn, dit is doorgaans goed op te zoeken. Leerzaam en een goede manier om een bijzondere wijn uit te kiezen. Wijnkennis ontwikkelen maakt namelijk echt dat je een betere selectie kunt maken.

Gerenommeerde wijnen en wijnhuizen

Het is ook een idee om naar gerenommeerde wijnen en wijnhuizen te zoeken. Dit staat bijvoorbeeld in wijngidsen. Zo kom je er al snel achter welke wijnen wereldwijd geliefd zijn! Bepaalde wijnen zijn al heel vaak in de prijzen gevallen: je kunt er best op vertrouwen dat je daarmee een goede wijnkeuze maakt. Bekende wijnen zijn niet voor niets bekend, al kan het ook weer zo zijn dat dit vrij algemene wijnen zijn. Maar daar hoeft uiteraard niets mis mee te zijn – als de wijn maar in de smaak valt.

Wijnprijs

Tot slot: de prijs van de wijn zegt natuurlijk ook wel iets over de kwaliteit. Al is het heus niet altijd zo dat elke duurdere wijn ook meteen een (hele) goede wijn is. Het is dus nog steeds verstandig om hier wat onderzoek naar te doen. Maar wel werkt het om de prijs die je ongeveer uit wilt geven aan de wijn alvast te bedenken, zodat je ook weet met welk type wijnen je te maken krijgt. Het ligt natuurlijk ook maar net aan het moment waarop je de wijn wilt gaan drinken: neem het allemaal mee in je besluit.

Het is mooi om de tijd te nemen bij het kiezen van een goede, kwalitatieve wijn. Kies er ook een bijzonder drinkmoment bij uit en het plaatje is compleet.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven