Hoe kies je het perfecte promotiemateriaal

Als je je zaak een beetje in de kijker wil zetten, is goed promotiemateriaal goud waard. Maar wat past nu het best bij jou en je boodschap?

Delen:

Begin eens met iets simpels maar effectiefs, zoals Roll-up banners. Die dingen zijn een topkeuze omdat ze lekker opvallen, makkelijk mee te nemen zijn en je ze in no-time hebt staan. Ideaal dus als je zonder veel gedoe je bedrijf op een beurs of evenement wilt laten schitteren.

Van een leuk ideetje naar iets tastbaars

Alles begint met een cool idee. Maar hoe ga je van zo’n idee naar iets dat je echt in handen kunt houden? Nou, je gaat natuurlijk eerst nadenken over hoe je reclamemateriaal eruit moet zien. Welke kleuren ga je gebruiken? Welk lettertype? En wat voor afbeeldingen of foto’s? Het is belangrijk dat alles wat je maakt, of het nou om flyers, posters of visitekaartjes gaat, echt bij jouw zaak past.

Liever goed dan veel

Je zou misschien denken dat hoe meer flyers of banners je uitdeelt, hoe beter. Maar zo werkt het niet altijd. Eén echt mooie flyer of banner kan veel meer indruk maken dan een hele stapel die mensen zo weer vergeten. Dus, kies voor kwaliteit. Een mooi en stevig stuk promotiemateriaal zegt ook iets over de kwaliteit van jouw bedrijf.

Online je slag slaan

Vandaag de dag kun je bijna alles online regelen. Dat geldt ook voor je promotiemateriaal. Op allerlei sites kun je zelf dingen ontwerpen en meteen bestellen. En je hoeft echt geen computerexpert te zijn om iets moois te maken. Ook kun je makkelijk uit verschillende materialen en groottes kiezen. Maar ook al is online bestellen appeltje-eitje, let wel goed op de details van je ontwerp. Zorg dat de plaatjes en teksten scherp zijn en dat alles de juiste maat heeft.

Jouw eigen draai

Wat jouw promotiemateriaal nou echt bijzonder maakt, is je eigen draai eraan. Zet er iets van jezelf in. Een grappige tekst, een opvallende foto of een kleur die niemand anders gebruikt. Zulke dingen blijven hangen bij mensen. Zo maak je je merk onvergetelijk.

De finishing touch

En dan, als je al een mooie verzameling promotiemateriaal hebt, is het tijd voor de kers op de taart: stickers maken. Stickers zijn veelzijdig. Je kunt ze gebruiken om je verpakking net dat beetje extra te geven of als een klein cadeautje voor je klanten. Ze zijn de perfecte afsluiter van je promotiecampagne.

Het kiezen en maken van promotiemateriaal is een creatief proces waar je goed over nadenkt. Van grote banners tot kleine stickers, alles heeft invloed op hoe mensen je bedrijf zien. Begin met een goed idee, kies voor kwaliteit en voeg je persoonlijke touch toe. Zo val je pas echt op!

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven