Hoe kun je je kantoorruimte aanpassen aan de veranderende behoeften van je bedrijf?

Sinds de pandemie zijn we allemaal tot de conclusie gekomen dat werken op een compleet andere manier kan worden geïntegreerd in het leven. Er kan bijvoorbeeld net even wat vaker thuis worden gewerkt of op flexibele dagen en tijdstippen op kantoor. Dit betekent ook dat de kantoorruimte aan moet worden gepast aan de veranderende behoeften. Hierdoor kun je de ruimte ook meteen inrichten op de naderende groei die je te wachten staat. In dit artikel geven we je een paar handige tips waar je mee aan de slag kunt gaan.

Delen:

Richt plekken in waar het personeel flexibeler kan werken

Het personeel wenst vandaag de dag graag flexibel te kunnen werken. Zo kan het zomaar zo zijn dat de momenten op kantoor vooral worden benut voor het bijwonen van meetings en het inplannen van gesprekken. Denk daarbij aan een wekelijkse kick-off, een marketing scrum of kwartaalmeetings. Daarom is het zeker geen verkeerd idee om de plekken op een flexibele manier in te gaan richten. Hoe je dat het beste kunt aanpakken? Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een vaste werkplek zo in te richten, dat het door meerdere werknemers kan worden gebruikt. Op deze manier weet je zeker dat iedere vierkante meter op de vloer optimaal benut wordt.

Ga op zoek naar een efficiënte kantoorruimte

En een efficiënte werkplek bij jou op kantoor? Dat is minstens zo belangrijk als het gaat om je organisatie. Het moet een plek zijn waar werknemers iedere dag weer worden geïnspireerd en waar de motivatie is om graag naartoe te komen. Denk daarbij aan creatieve vergaderruimtes, een toffe koffiebar of een grote bar waar iedere vrijdag het weekend kan worden gevierd. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden als je kiest voor een eigen kantoorruimte Amsterdam.

Tijdelijk ruimte nodig? Kies ervoor om kantoorruimte te huren

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je een tijdelijke ruimte nodig hebt. Misschien is je bedrijf flink aan het groeien of je gaat verhuizen naar een nieuw pand, maar je moet tijdelijk op een andere plek kunnen overbruggen. In dat geval kun je kiezen voor een kantoorruimte huren. Het contract is in dat geval altijd erg makkelijk op te zeggen wanneer dit nodig is en de ruimtes zijn ook nog eens verspreid over de mooiste plekken in de stad. Hierdoor is er voor ieder budget altijd voldoende aanbod.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven