Hoe kunnen gehackte bedrijven weer op de voet komen?

Stel je voor.. Je komt in de ochtend aan bij je bedrijf, je zet jouw computer aan en er gebeurd niets. De computers werken niet zoals ze horen te werken en je wachtwoorden geven geen toegang tot jouw account.. Je vraagt je af, hoe kan dit? Vervolgens bellen je werknemers dat zij dit probleem ook ervaren. Conclusie; je bent gehackt, en nu?

Delen:

Hoe kunnen gehackte bedrijven weer op de voet komen

Alvast 1 tip, zakelijk glasvezel kan al heel veel helpen.

Ransomware

In het afgelopen jaar is het nóg belangrijker geworden om een goede beveiliging te hebben. Er hebben nog nooit zoveel werknemers thuis gewerkt als in de afgelopen tijd. Als werkgever is het dan van groot belang dat de beveiliging van alle systemen op orde is. Door de jaren heen zijn steeds meer bedrijven zich er bewust van geworden hoe belangrijk het is om systemen goed te beveiligen… Doordat steeds meer verhalen de ronde doen over gehackte bedrijven die een aanval met zogeheten ransomware hebben meegemaakt.

Hoe weet je zeker dat je bent gehackt?

Hoe weet je nu precies of je gehackt bent? Er zijn verschillende vormen van hacken en cybercrime. Zoals defacing, DDoS-aanvallen, Phishing, Spyware of de meest voorkomende vorm; een virus. Criminelen laten je vaak actief weten dat ze je gehackt hebben. Bijvoorbeeld door het eerdergenoemde ‘ransomware’, waarbij je niet meer kunt werken. Ook als er niets aan de hand lijkt te zijn, kan het nog voorkomen dat jouw website als ‘gevaarlijk’ gemarkeerd wordt. Dit betekent dat de hackers jouw website hebben aangevallen.

Voorkomen is beter dan genezen

Op het moment dat je als ondernemer eenmaal gehackt bent, kan het gebeuren dat je geen andere keuze hebt dan een groot geldbedrag te moeten betalen. Wat van groot belang is, is dat je de juiste beveiligde verbinding hebt. Vooral in de huidige omstandigheden zit niemand te wachten op een internetverbinding die niet beveiligd is, die traag is of zelfs uitvalt op het moment dat je bijvoorbeeld in een belangrijke meeting zit. Omdat een stabiele en sterke internetverbinding van cruciaal belang is, is zakelijk glasvezel de perfecte oplossing.

Zakelijk glasvezel

In onzekere tijden kan zakelijk glasvezel u verzekeren van een toekomstgerichte oplossing. Een aanbieder van zakelijk glasvezel is Signet. Signet biedt verschillende mogelijkheden aan in haar pakket, waardoor het overstappen ook soepel kan verlopen. Bij een zakelijke glasvezelverbinding wordt de locatie van uw organisatie aangesloten op een glasvezelnetwerk wat het beste aansluit op de afstand, snelheid en beveiliging.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven