Hoe zorg je ervoor dat je de juiste medewerkers op de juiste plek hebt?

Succes van een organisatie valt of staat bij de medewerkers. Het is daarom van cruciaal belang om de juiste medewerkers op de juiste plek te hebben op het juiste moment. Dit kan een uitdagende taak zijn, vooral bij grotere organisaties met grotere teams. Al helemaal als dit verspreid is over meerdere locaties. Gelukkig kan dit, en meer, eenvoudig beheerd worden met de juiste workforcemanagementtool. Deze tool zal ervoor zorgen dat je personeelsplanning gestroomlijnd is en dat de medewerkers op basis van hun competenties en beschikbaarheid ingezet kunnen worden op de juiste plek. In dit artikel ontdek je wat een workforcemanagementtool voor jouw organisatie kan betekenen.

Delen:

Plannen

Het belangrijkste bij het zorgen van de juiste medewerkers op de juiste plek is het zorgen van een goede planning. Hier komt veel bij kijken, maar bij een workforcemanagementtool zit vaak een planningstool die veel werk uit handen kan nemen.

Hoeveel personeel moet er ingezet worden?

Met een goede planningstool wordt er een prognose gemaakt op basis van historische gegevens hoeveel budget er voor personeel is. Op basis hiervan kan er bepaald worden hoeveel uren er gewerkt moeten worden door personeel. Met al deze gegevens kan er uiteindelijk ook een besparing gerealiseerd worden op personeelskosten.

Creëer overzicht met een rooster

Op basis van de prognose kan er een compleet overzicht gecreëerd worden van de medewerkers die werken per periode. Hierin kan ook staan welke taken er uitgevoerd moeten worden. In het rooster kan er rekening worden gehouden met (overwerk)toeslagen, beschikbaarheid en wordt er een controle uitgevoerd op CAO’s en wetten, zoals Arbeidstijdenwet en Wet Arbeidsmarkt in Balans.

Uitvoering van planning

Uiteindelijk moet de planning uitgevoerd worden. Personeel moet aan de slag kunnen en taken moeten uitgevoerd worden. Dit kan dagelijks geregistreerd worden in de planningstool. Dit kan handmatig, maar het kan ook met een kloksysteem. Hierdoor krijg je inzicht in de uitvoering en de planning en kunnen de kosten en productiviteit in kaart gebracht worden.

Afronding

Na de realisatie van de week kan er een uitbetaling plaatsvinden op basis van alle verkregen informatie. Denk hierbij aan de gewerkte uren, CAO en toeslagen.

Met een goede workforcemanagementtool kun je er dus voor zorgen dat je het juiste personeel op de juiste plek en het juiste moment hebt. Hierdoor hoef jij geen ingewikkelde berekeningen te maken, maar kun je je gewoon focussen op je kerntaken. En doordat je veel informatie verzamelt, kun je uiteindelijk het plannen van je personeel optimaliseren. Een win-win situatie dus!

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven