ICT voor juristen: de schaar of de tondeuse?

Ik zie om mij heen steeds meer “corona kapsels”. Het model van voor de kapperssluiting, maar dan langer en verwildert. En toen dacht ik: ik kan met wat huisvlijt snel de tondeuse er langs halen, maar liever wil ik een specialist aan het werk zien. Het resultaat oogt hetzelfde, mijn haar is korter. Maar toch weet ik dat de kapper mijn haar beter knipt dan wanneer ik het snel de tondeuse laat doen.

Delen:

ICT voor juristen- de schaar of de tondeuse

The devil is in the details

En zo is het ook met ICT voor de juridische praktijk. Er zijn bepaalde finesses in de advocatuur, notariaat en deurwaarderij die niet iedere ICT-partner direct zal doorzien. U kunt met elke laptop een bezwaarschrift schrijven of een akte opmaken, en u kunt met elke printer een dagvaarding uitprinten, waar u deze ook koopt. Maar wat gebeurt er als diezelfde laptop of printer stukgaat op het moment dat u hem het hardste nodig heeft?

Begrijpt uw systeembeheerder wat het voor u als notaris betekent als er om 14:55 uur opeens geen verbinding meer is met het Kadaster? Een goede ICT-partner voor een juridisch professional kent de processen van de praktijk en spreekt zijn/haar taal. Dat is het verschil tussen de schaar van de specialist en de tondeuse van thuis, the devil is in the details.

Samenwerking met uw softwareleverancier

En dan is er nog de softwarekant van uw praktijk. Een systeembeheerder die zich enkel toelegt op de ondersteuning van de door hem geleverde diensten, zal u bij een probleem met uw software van het kastje naar de muur gaan sturen. Kunt u vanuit Word wel printen, maar niet vanuit uw Praktijk Management Systeem? Dan doet de printer het, dus moet u het maar aan uw PMS-leverancier vragen.

Daar bent u natuurlijk niet mee geholpen als uw cliënt net op de stoep staat om de contracten te ondertekenen waar u 6 maanden aan heeft gewerkt. Een goede ICT-partner voor de juridische praktijk onderhoudt dus ook nauw contact met de softwareleveranciers die voor uw kantoor van belang zijn.

Die samenwerking tussen systeembeheerder en softwareleverancier, in combinatie met de kennis van uw kantoorprocessen, onderscheidt de algemene ICT-partner van een échte ICT-partner voor de juridische praktijk.

Bij ICT Concept werken we nauw samen met onze Lexxyn Groep Partners om een optimaal ICT-platform te bieden voor hun software en uw kantoor. Maar ook met de softwareleveranciers en beroepsorganisaties buiten de Lexxyn Groep onderhouden we contact. Alles om ervoor te zorgen dat uw kantoor optimaal functioneert en uw cliënten dankzij onze digitaliseringsoplossingen altijd goed geholpen kunnen worden.

Auteur: Hendri van Norden – Directeur Sales en Marketing ICT Concept

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven