In gesprek met Marija Vukovic

Delen:

Marija VukovicMarija Vukovic is advocaat bij Moene Vukovic Advocaten Mediators en gespecialiseerd op het gebied van het familierecht en arbeidsrecht. Zij is als advocaat en scheidingsmediator lid van de Vereniging van familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) en zij is MfN registermediator (voorheen NMI). Daarnaast is zij lid van de specialisatievereniging VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland).

Wat is uw achtergrond?

Na mijn studie Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden ben ik niet direct de advocatuur ingegaan. In eerste instantie ben ik als jurist bij de gemeente Rotterdam werkzaam geweest. Daarna heb ik kort als intercedent gewerkt. Snel kwam ik erachter dat mijn passie toch écht bij het recht ligt; ik miste mijn wetboeken. Dit leidde ertoe dat ik vervolgens bewust heb gekozen voor de advocatuur. Inmiddels ben ik ruim dertien jaar advocaat en werk ik al zeven jaar met mijn kantoorgenote Karin Moene bij ons eigen kantoor ‘Moene Vukovic Advocaten Mediators’. Met de keuze van- en mijn passie voor mijn juridische vak ben ik nog steeds zeer content, mijn betrokkenheid in het vak verbreidt zich dan ook nog steeds.

Waarom de keuze voor specialisatie personen- en familierecht?

Wat mij aantrekt in het personen- en familierecht is dat dit gebied niet alleen zakelijk is, maar dat het juist een combinatie is van recht, gevoel en emotie. Het leven is niet alleen een zakelijke aangelegenheid, zodat naar mijn visie beide aspecten aan bod moeten komen.

Was er een aanleiding waarom u besloot mediator te worden?

Het is een bewuste keuze geweest om ook de weg van mediation in te slaan. Als advocaat familierecht kom ik het meest in aanraking met echtscheidingen. Niet alleen het juridische is daarbij van belang. Ik speel hierbij een rol in een levensfase van mensen waarin zij een belangrijke periode in hun leven afsluiten. Daar horen ook gevoel en emoties bij. Ik ga met cliënten op zoek naar oplossingen en ik help ze ‘out of the box’ te denken en hun perspectief te vergroten. Met de vaardigheden die ik als mediator heb kan ik cliënten naar een ander niveau tillen, waardoor ze een periode in hun leven goed kunnen afsluiten en een betere doorstart kunnen maken. Dit geeft mij voldoening. Het fijne is ook dat ik mijn ontwikkelde mediationvaardigheden ook kan toepassen als ik als advocaat voor één partij optreed.

Wat vindt u van de combinatie mediator en advocaat?

Mensen willen geïnformeerd worden en weten waar ze recht op hebben. Door mijn achtergrond als advocaat kan ik ze de juridische kaders voorhouden waarbinnen ze zich moeten begeven. Mijn ervaring is dat mensen het prettig vinden dat ze aan één ‘loket’ terecht kunnen. Dit zegt overigens niet dat er geen andere disciplines aan bod zouden moeten komen. Het zou kunnen zijn dat ik als mediator aangeef dat er ook advies moet worden ingewonnen bij een fiscalist of een accountant. Ik vind dat je hiervoor open moet staan als mediator én als jurist.

Wat is de kracht van het kantoor? 

Ons motto is ‘Schoenmaker, blijf bij je leest’. Kwaliteit gaat voor kwantiteit en we leveren maatwerk. Onze kracht is ook onze deskundigheid, we zijn allebei al lang advocaat en hebben de nodige expertise in huis. We zijn direct en duidelijk en doen alleen reële beloftes die we kunnen waarmaken. Dit betekent ook dat we mensen soms moeten informeren dat wat ze voor ogen hebben niet gaat lukken. Ik vind dat je daar open over moeten zijn.

Wanneer raadt u mediation aan?

Over het algemeen kijk ik bij een intake of er een mogelijkheid is de zaak in onderling overleg te gaan regelen en oplossen. Ik houd cliënten de optie van mediation altijd voor. Mijn visie is dat een echtscheidingsprocedure geen winnaars kent, maar uitsluitend verliezers. Met name de kinderen die bij een echtscheiding zijn betrokken. Mensen hebben er meer baat bij als ze er samen in goed overleg uit komen. Het gevoel dat men een procedure heeft gewonnen kan leuk zijn, de praktijk leert dat het ‘winnaarsgevoel’ van korte duur is. Mensen verliezen soms uit het oog dat zij na een relatie mogelijk toch met de ex-partner goed contact moeten onderhouden vanwege de kinderen. Ik probeer cliënten bewust te maken van hun eigen inbreng en invloed en welke voordelen zij er zelf mee kunnen behalen indien cliënten dit (hernieuwde) inzicht ook daadwerkelijk serieus nemen.

Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van personen- en familierecht?

Als ik kijk naar de afgelopen jaren dan wordt er steeds meer voor mediation gekozen. Het wordt ook actief gestimuleerd vanuit de rechtbanken, met name als er kinderen bij betrokken zijn. Verder is het kind bij echtscheiding steeds centraler komen te staan. Dat vind ik één van de grootste en beste ontwikkelingen in de afgelopen jaren. Er is gelukkig beduidend meer oog gekomen voor de schade die een kind oploopt en lijdt als gevolg van een echtscheiding. Steeds meer komt in beeld dat ook kinderen die met een echtscheiding in aanraking komen iets belangrijks kwijtraken en dat ook kinderen het rouwverwerkingsproces doormaken. Een echtscheiding kan grote gevolgen hebben voor een kind.

Een aantal jaren geleden is er een programma KIES ontwikkeld speciaal voor kinderen die met een echtscheiding in aanraking zijn gekomen. Er wordt steun geboden aan kinderen en ze worden geholpen in het verwerkingsproces. Mensen zijn zich steeds bewuster dat een echtscheiding ook wat met kinderen doet.

Hoe speelt u hier op in?

Het personen- en familierecht is behoorlijk in beweging en wij monitoren de ontwikkelingen. Zo is er een verplicht ouderschapsplan ingevoerd, de berekeningsmethodiek voor kinderalimentatie is gewijzigd, de fiscale kindregelingen wijzigen per 1 januari a.s.  en er is discussie over wijziging van het huidige systeem van partneralimentatie. Wij blijven bezig met studie en hebben intervisies met andere advocaten. Ten slotte hechten wij er veel waarde aan dat onze expertise en ervaring zich blijvend uitbreiden en dat we ook qua nieuwste vakontwikkelingen steeds up to date blijven.

Moene Vukovic Advocaten Mediators

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven