Innovatie in de agri- en foodsector noodzakelijk: welke aandachtspunten zijn er? 

Nederland is de op één na grootste exporteur van landbouwproducten. De titel van de grootste exporteur behoort tot de Verenigde Staten. Denk eens in hoe klein ons land is in vergelijking met de Verenigde Staten. Dat maakt het bijna ongelofelijk dat we zo'n grote positie hebben weten te bemachtigen. Helaas zijn er de afgelopen jaren ook zorgen en problemen ontstaan. Denk hierbij aan de overheid die op allerlei verschillende manieren probeert om het milieu te beschermen (hetgeen uiteraard een goede zaak is) en daarmee veranderingen afdwingt binnen deze sector. Daarnaast zijn er ook minder hoogopgeleiden die voor een baan in de agri- en foodsector kiezen. Dit maakt dat de vacatures voor het oprapen liggen en bedrijven strijden om goed personeel. Die personeelskrapte baart zorgen. Want hoe moet dit in de toekomst? Het moge duidelijk zijn dat innoveren onvermijdelijk is. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de volgende aandachtspunten.

Delen:

Meer personeel aantrekken 

Het personeelstekort is bij veel bedrijven al duidelijk zichtbaar. Als we bedenken dat de wereldbevolking ondertussen in rap tempo blijft toenemen, dan baart dit wel zorgen. Want hoe kunnen we de toenemende vraag beantwoorden als er simpelweg te weinig mankracht is om dit te realiseren? Het is enorm belangrijk dat deze sectoren nieuwe mensen weten aan te trekken. Dan denken we vooral aan de hogere functies. Een hoogopgeleide productiemanager kan bijvoorbeeld wonderen verrichten om efficiënter te werken en verspilling tegen te gaan. Maar dan moet deze er wel zijn.

Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer bedrijven kiezen voor het werven van personeel middels recruitment. Hierbij wordt een recruitment bureau ingeschakeld die gespecialiseerd is in de agri- en foodsector. Zij werken meestal samen met interims die tussen verschillende bedrijven hoppen om hun expertise te delen. Dit is een slimme manier om snel binnen een bedrijf te innoveren. Een frisse blik op het werk heeft vaak ongelooflijk veel voordelen. Als je al jaren met dezelfde mensen werkt, dan lukt het soms niet meer om buiten de eigen kaders te denken. Een frisse wind in het bedrijf laten waaien middels een interim kan dan echt wonderen doen. Zeker iemand die ervaring heeft met het innoveren van bedrijven op de korte termijn. Houd er wel rekening mee dat interims meestal niet op zoek zijn naar een langdurig dienstverband.

Een andere manier waarop het personeelstekort aangepakt kan worden, is door het automatiseren van veel werkzaamheden. Dit zien we nu al bij veel bedrijven terug. Hierdoor is er minder personeel nodig om efficiënter te werken en dus meer gedaan te krijgen.

Het milieuprobleem 

Duurzaamheid is het sleutelwoord van 2024. Dat zal in de toekomst ook nog wel zo zijn. Bedrijven worden constant gestimuleerd door de overheid om duurzamere oplossingen te bedenken voor hun werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van duurzamere en circulaire verpakkingen, het tegengaan van de voedselverspilling en het reduceren van CO2 en stikstof. Dit vraagt wel om de nodige investeringen en aanpassingen. Bedrijven zullen hier de komende tijd dan ook flink mee aan de slag moeten.

 

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven