De spaarrentes zijn al jaren historisch laag. Met een inflatie van 1 procent houdt dat in dat je spaargeld niet meer groeit. Degenen die daar ook nog eens 1,2 procent vermogensbelasting over moeten betalen, gaan er zelfs op achteruit. Daarom zijn Nederlanders steeds vaker op zoek naar alternatieve investeringsmogelijkheden. Daarbij is een van de belangrijkste criteria; zekerheid. Juist daarom is investeren in een tweede huis in Oostenrijk zo in trek. De bezoekersaantallen van dit mooie en stabiele Alpenland stijgen nog ieder jaar. Zowel in het winter- als het zomerseizoen. Toch ook is Oostenrijk zeer terughoudend met het toekennen van nieuwe bouwvergunningen in landelijk gebied. Dit heeft als groot voordeel; een blijvende gezonde balans in vraag en aanbod.
Alpendreams begeleidt Nederlanders (en Belgen) al bijna 10 jaar bij de aanschaf van investeringsobjecten in Oostenrijk. En die begeleiding is niet onnodig. ‘De wet- en regelgeving in Oostenrijk t.a.v. het gebruik van de objecten is complex en verschilt ook nog eens per deelstaat. In lang niet alle objecten is toeristische verhuur bijvoorbeeld toegestaan’, aldus Robert Hubers, eigenaar van Alpendreams.
Diegene die een investeringsobject in Oostenrijk zoeken doen er goed aan zich uitgebreid te laten informeren en begeleiden. Er is ontzettend veel aanbod, maar lang niet elke regio of locatie is geschikt voor het maken van rendement. Valentijn Hubers, zoon van de eigenaar en inmiddels ruim 3 jaar actief binnen Alpendreams, geeft aan: ‘Bij het eerste contact valt vaak op dat mensen denken dat het voor het maken van rendement een must is om aan de piste en in een groot sneeuwzeker skigebied te zitten. Het tegenover gestelde blijkt vaak waar. De vastgoedprijzen op dergelijke locaties zijn vaak zo hoog dat dit niet meer opweegt tegen de te behalen huurinkomsten’.
Niet alleen de prijs en locatie speelt bij de aanschaf een rol. Valentijn: ‘De kleinschaligheid van projecten is voor Alpendreams essentieel. Het valt ons op dat kleinschalige projecten of vrijstaande chalets gemiddeld genomen een beter verhuurrendement genereren’. ‘In grote projecten zie je vaak zwembaden en veel hotelfaciliteiten. Leuk voor de huurders, maar de eigenaren van de appartementen draaien op voor de kosten, hetgeen de doorverkoopbaarheid niet ten goede komt’, vult Robert aan.
Dat investeren in Oostenrijk interessant is, blijkt uit de rendementen die de klanten van Alpendreams gemiddeld maken. Zo’n 6 tot 8 procent op het eigen vermogen. ‘Dat zijn mooie cijfers’, aldus Robert.
Wilt u ook kennismaken met Alpendreams en hun aanbod aan tweede huizen en investeringsobjecten in Oostenrijk? Dat kan! Alpendreams staat van 23 – 25 september op de Second Home International in de jaarbeurs in Utrecht en het weekend daarop (1 – 3 oktober) in Brussel.
Meer informatie over Alpendreams? www.alpendreams.eu
Of download direct de door Alpendreams aangeboden toegangskaarten voor de Second Home International in Utrecht (Link) of Brussel (Link)