Investeer in je competenties als belangenbehartiger, word onderhandel- en conflictvaardiger

Door je juridische competenties te combineren met sterkere onderhandel- en conflictvaardigheden word je een betere belangenbehartiger voor je cliënten.

Delen:

Als jurist hoor je méér te doen dan het versterkt weergeven van de juridische standpunten van je cliënt. Je bent belangenbehartiger.

Het juridisch discours is daarvoor onmisbaar. Zonder recht kunnen legitieme belangen straffeloos worden genegeerd.

Maar de enkele kennis van het recht en het vermogen om deze overtuigend in te zetten leidt maar zelden tot een bevredigende oplossing, die optimaal recht doet aan de betrokken belangen. Juridisch gelijk maakt zelden gelukkig. Dat wordt ook erkend in Gedragsregel 5 voor de advocatuur, dat de advocaat voor ogen dient te houden dat een regeling in der minne veelal de voorkeur verdient boven een proces.

Naast het juridisch debat, over wat partijen moeten en mogen, is er de dialoog over wat partijen van elkaar nodig hebben en wat ze elkaar kunnen bieden. In de mediationopleiding leer je hoe je als mediator deze dialoog vormgeeft en begeleidt. Je leert om partijen die een conflict hebben of dat proberen te voorkomen te begeleiden, zodat zij effectiever omgaan met hun conflict en beter met elkaar onderhandelen. De basishouding, kennis en vaardigheden van een mediator kun je ook inzetten wanneer je niet onafhankelijk, onpartijdig en neutraal, maar als partij (-vertegenwoordiger of -adviseur) bij een kwestie betrokken bent. Je leert zelf effectiever onderhandelen, en je kunt je eigen cliënt en andere betrokkenen helpen om dat te doen. En je leert hoe je mediation effectief als instrument kunt inzetten in zulke gevallen – aldus Joost Maassen, MfN Register Mediator, Negotiation & Conflict Engagement Professional.

Onze nieuwe editie begint op 30 november aanstaande. Onze mediationopleiding is door de Mediation federatie Nederland beoordeeld met het excellent predicaat.

Voor meer informatie over onze mediationopleiding en hoe deze jouw juridische praktijk kan verrijken, neem gerust contact met op met Carole Huntjens.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven