Iris Dingemans (Simmons & Simmons) voorzitter Fund Regulation Commissie, DUFAS

Iris Dingemans (partner Asset Management & Investment Funds bij Simmons & Simmons) wordt 1 oktober 2021 voorzitter van de Fund Regulation Commissie van de Dutch Fund and Asset Management Association (DUFAS).

Delen:

Deze gespecialiseerde commissie van DUFAS richt zich op de totstandkoming van ‘core’ wet- en regelgeving rond beleggingsfondsen en activiteiten en diensten van beheerders omdat deze van grote invloed is op zowel de beleggers/investeerders als de bedrijfsvoering van de financiële instellingen. Iris van de Looij, directeur van DUFAS, is “blij met de aanstelling van Iris Dingemans omdat er in deze belangrijke rol naast juridisch technisch elementen ook gedegen kennis van de sector nodig is – zowel nationaal als grensoverschrijdend. Iris heeft zowel grote kennis van de wet- en regelgeving en toezicht op de vermogensbeheersector, als van de dagelijkse praktijk van haar klanten, beheerders van beleggingsfondsen.”

Voor Iris Dingemans past haar benoeming naadloos bij de bedrijfsfilosofie van Simmons & Simmons en die van haar zelf: “Ik geloof persoonlijk niet dat je wet- en regelgeving in isolatie moet zien. In de Investment Fund-praktijk van Simmons, zien we onszelf ook vooral als business partners van onze cliënten. Het voorzitterschap van de Fund Regulation Commissie van DUFAS is voor mij daarom een fantastische kans om ‘aan de voorkant’, al voor de totstandkoming van regelgeving, betrokken en gehoord te worden.”

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven