Iris Meeder (Van der Feltz) over twee leuke, jonge meiden

Student-stagiair van de week is Iris Meeder. Iris loopt stage bij Van der Feltz. “Het viel me op dat de praktijk veel minder stoffig is dan ik had verwacht.”

Delen:

Iris Meeder

Iris Meeder (22) studeert international commercial and corporate law aan de Universiteit van Maastricht en woont in Amersfoort. Momenteel is ze bezig met haar master. Eerder heeft ze de bacheloropleiding global law afgerond aan de Tilburg University, een internationaal georiënteerde bachelor. Hierna wil ze ook graag nog een Nederlandse master doen. 

Iris, waarom heb je besloten bij Van der Feltz te solliciteren?
Van der Feltz bedient grote cliënten en behandelt zeer relevante zaken. Dat is uniek voor zo’n relatief klein kantoor. Op de Zuidas zitten natuurlijk ook kantoren die vergelijkbare cliënten hebben en grote zaken doen, maar dit zijn veel grotere kantoren waar een heel andere sfeer hangt. Ik was op zoek naar een stageplek in mijn tussenjaar en via via had ik weleens gehoord van Van der Feltz. Ik besloot een sollicitatiebrief te schrijven en kreeg de reactie dat ik op gesprek mocht komen. Bij het gesprek voelde het gelijk goed. Ik had namelijk twee leuke, jonge meiden tegenover mij zitten en door hen voelde ik mij direct heel erg welkom. Na het gesprek kreeg ik dezelfde dag nog een telefoontje dat ik stage mocht komen lopen.

Wat wilde je bereiken of leren tijdens je stage?
Ik wilde vooral meekrijgen hoe de praktijk er echt uitziet, wat voor soort casussen zich voordoen, wat voor soort zaken je krijgt als beginnende advocaat en wat voor juridisch niveau je daarvoor moet hebben. Het viel me op dat de praktijk veel minder stoffig is dan ik had verwacht, dat vond ik een fijne meevaller. Het werk van een advocaat is heel divers. Tijdens mijn stage mocht ik gelijk met de advocaten mee op pad, ik heb geen week gehad waarbij ik alle vijf de dagen achter mijn bureau zat. Dat vond ik positief. Het maakt je werk dynamisch en zorgt voor een goede balans tussen communicatie met cliënten en dossierwerk.

Welke stappen neem je om jezelf te blijven ontwikkelen?
Door mijn studie, werk en stage heb ik mij heel erg ontwikkeld op kennisvlak. Daarnaast ben ik actief bij de studievereniging Women in Business. Zij organiseren elke maand een bijeenkomst waarbij een  vrouw in een topfunctie vertelt hoe ze daar is gekomen. Ik probeer naar de meeste meetings te gaan. Ik vind het altijd interessant en het zorgt voor nieuwe inzichten.

Heb je nog tips voor studenten die hier in de toekomst stage willen lopen?
In je studie is er geen tijd opgenomen voor een stage. Je moet er tijd voor maken, maar dit zou ik zeker doen. Het geeft een goed beeld van de praktijk. Zeg vooral ‘ja’ als je tijdens je stage wordt aangeboden ergens mee naartoe te gaan. Als je naar een zitting mee mag, is dat een erg leuke ervaring: je kunt dan eindelijk zien hoe een dossier door de rechter wordt behandeld.

Wat vond je het leukste tijdens je stage?
De relevantie, je bent bezig met wat er op dit moment in de wereld gebeurt. Waar mogen bijvoorbeeld windmolens neer worden gezet of zonnepanelen worden geplaatst? De onderwerpen kunnen invloed hebben op dingen die dicht bij je staan, zo woon ik in de buurt van het platteland waar boeren worden uitgekocht vanwege de huidige stikstofproblematiek.

Is de stage bevallen?
Het mooie aan stage lopen bij dit kantoor is dat je alle rechtsgebieden in werking kan zien. Je loopt kantoorbreed mee dus het is niet dat je maar één richting of rechtsgebied ziet. De mensen die er werken hebben interesse in wat je doet. Ze vragen altijd hoe het gaat en hoe je weekend was. Ik vind het leuk dat er jonge mensen werken die niet ver van je afstaan. Qua sfeer is het mij zeker goed bevallen. Daarnaast is Den Haag een gezellige stad. Ik ben na mijn stage nu aan de slag gegaan als student-medewerker bij Van der Feltz.

En weet je al of je advocaat wil worden?
Op dit moment ben ik wel heel erg bezig om die kant op te gaan. Ik probeer nu mijn civiel effect te halen en door wat ik heb gezien tijdens mijn stage ben ik gestimuleerd om nog een extra master te gaan doen. Op dit moment neig ik naar civiel recht. Dat ik daarna in de advocatuur begin, dat staat nog niet vast: ik sluit niet uit dat ergens anders mijn passie ligt, maar alles wijst nu wel in de richting van de advocatuur.

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven