Iris van Willegen (Ten Holter Noordam advocaten) over een bezoek aan de bouwput

Starter van de week is Iris van Willegen. Iris is in januari gestart bij Ten Holter Noordam advocaten. Een advocaat met een psychologie achtergrond, hoe zit dat?

Delen:

Iris van Willegen (Ten Holter Noordam advocaten)

Iris van Willegen is 26 jaar en is op 12 januari 2024 beëdigd als advocaat. Ze werkt bij Ten Holter Noordam advocaten. Iris is in 2023 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam op het bouwrecht. In maart 2024 start Iris met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb heel lang getwijfeld over welke studie ik wilde gaan doen. Ik ben eerst psychologie gaan studeren met het idee om meer te weten te komen over het gedrag van mensen. Tijdens deze studie kwam ik erachter dat ik mijzelf niet als psycholoog aan het werk zag gaan. Daarom ben ik een rechtenvak gaan volgen. Hierna wist ik meteen dat ik in dit vakgebied wilde gaan werken. Uiteindelijk heb ik beide studies afgerond. Tijdens mijn master ontdekte ik dat psychologie en rechten een mooie combinatie vormen in het vak mediation, wellicht iets voor de toekomst! 

Qua arbeidsmarktoriëntatie heb ik in mijn eerste jaar rechtsgeleerdheid stage gelopen bij een klein advocatenkantoor met drie advocaten. Ik vond toen het inhoudelijke werk erg leuk maar ik miste wel de  dynamiek van een groter kantoor: samenwerkingen met meer collega’s en een diverse takenportefeuille. Verder ben ik naar verschillende recruitmentevents en inhouse-dagen van advocatenkantoren geweest. 

Waarom heb je voor Ten Holter Noordam advocaten gekozen?
Ik vind de ontspannen sfeer en ongedwongen gezelligheid heel kenmerkend voor dit kantoor. Het onderlinge contact is erg leuk. THNa is echt no-nonsense kantoor waar ik kan doorgroeien en ik sinds mijn start veel verantwoordelijkheden heb. Ieders deur staat hier altijd open voor vragen, dat is ook heel fijn. 

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de sectie bouw- bestuurs- en aanbestedingsrecht waarbij ik vooral werk binnen de subsectie bouwrecht. Wij werken met name voor (ontwikkelende) aannemers, woningcorporaties, zorginstellingen en overheden. Soms ook voor particulieren. Het werk is heel afwisselend van het geven van advies tot het procederen bij de rechter. Binnenkort heb ik zelfs al mijn eerste zitting. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Moeilijke keuze! Ik ben als werkstudent mee geweest naar het lustrumweekend in Alicante. Het was super leuk om alle collega’s in een andere omgeving beter te leren kennen. Maar ik ben als werkstudent ook mee geweest naar een zitting van een aannemer. Toen de zitting was afgelopen gingen we de nabij gelegen bouwplaats op waar ik samen met een collega een rondleiding kreeg. Ik vond het enorm gaaf om al die grote hijskranen, materialen en de bouwput van zo dichtbij te bekijken.

En valt er ook iets tegen?
Het is in het begin even wennen om van vrije student die zelf de tijd indeelt te gaan naar fulltime werken, maar ik houd wel van een vast ritme en het went snel!

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Een loopband onder de bureaus, goed voor je conditie en het houdt je hersenen scherp. 

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Voordat ik begon met werken was ik een paar maanden vrij. Hierin heb ik veel dingen gedaan die ik ooit wilde doen als ik er tijd voor had zoals: hiken in Nepal, schaatsles op noren en een nieuwe taal leren (Arabisch). Mijn lijstje staat nog vol met genoeg andere leuke dingen: sneeuwwandelen door de bergen, motorrijbewijs halen, barista cursus, en nog veel meer!

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Adele! Ik ben fan van haar muziek en haar stem. Volgens mij heeft zij enorme humor en kan je hard met haar lachen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven