Is het doorverkopen van tickets voor evenementen legaal?

Wanneer er weer een concert voor de deur staat, dan wil je natuurlijk de beste tickets bemachtigen. Toch kan het zo zijn dat je geen tickets kunt krijgen, waardoor je droom uit elkaar spat. Gelukkig zijn er veel mensen die hun tickets doorverkopen, maar mag dat eigenlijk wel? Hieronder lees je precies waarom het doorverkopen van tickets legaal is en waar je op moet letten als je een doorverkochte ticket wilt gaan kopen.

Delen:

Tickets doorverkopen: hoe werkt dat precies?

Allereerst is het goed om te weten dat je tickets door mag verkopen. Het is aan de desbetreffende organisatie of het wel of niet is toegestaan. Het is dus wettelijk gezien geen enkel probleem om je concert tickets door te verkopen. Het is echter wel van belang dat je goed rekening houdt met de diverse voorwaarden en dat het op een eerlijke manier gebeurt. Een ticketverkoper mag dus prima een aantal tickets kopen om ze vervolgens weer te verkopen. Toch zijn er veel mensen die hiervan misbruik maken. Het is dus verstandig om een aantal stappen te volgen om te kijken of het betrouwbaar is, zodat je naar het concert kan gaan waar je al zo lang heen wilde met je vriend of vriendin.

Veilig tickets kopen

Tickets doorverkopen is dus legaal, maar hoe weet je of een site die tickets aanbiedt betrouwbaar is? Nou, dat kun je checken op diverse manieren. Zo is het allereerst goed om te kijken hoe de beoordelingen van de desbetreffende website zijn. Op die manier kun je kijken of klanten tevreden zijn en of de tickets in goede handen terecht zijn gekomen. Daarnaast moet je ook kijken naar de betaalwijze op de website. Als je op een veilige manier geld over kan maken, dan komt het meestal altijd goed. Koop dus geen tickets via Marktplaats, aangezien particulieren er misbruik van kunnen maken en je geen duidelijke voorwaarden kunt afspreken. Een betrouwbare site waar je tickets kunt scoren voor diverse evenementen is onder andere GoTicketShop.

Voordelen van een doorverkoper

Als laatste zitten er natuurlijk ook een aantal voordelen aan verbonden als je tickets koopt van een doorverkoper. Zo kan het zijn dat de prijzen iets lager liggen voor een bepaald evenement. Daarnaast kan het ook zo zijn dat de kaarten heel gewild zijn voor een bepaald concert en je helaas geen ticket hebt weten te bemachtigen. Door middel van een doorverkoper kun je toch stralen bij het evenement. Het heeft dus ook voordelen om gebruik te maken van een doorverkoper.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven