Overstap van de week

Jan ter Horst (Legaltree) over gelijkgestemden

Overstap van de week is Jan ter Horst. Ter Horst heeft zich per 1 oktober als 26ste partner aangesloten bij Legaltree. Hij is afkomstig van Eversheds Sutherland, waar hij sinds 2004 onder meer actief was als managing partner. Met zijn komst versterkt Legaltree de specialisatie op het gebied van ondernemings- en handelsrecht. Naast advocaat is Ter Horst ook mediator.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Ik vind bij Legaltree een omgeving van gelijkgestemden: professionals die samenwerken en elkaar ook vrij laten. Echte ondernemers; dat spreekt me enorm aan.

Wat is het leukste, buiten uw nieuwe werkzaamheden en wellicht meer salaris, dat u erbij hebt gekregen?
Het leukste is misschien wel de vrijheid om mijn werk geheel naar eigen inzicht in te kunnen delen.

Waar moest uw nieuwe baan in ieder geval aan voldoen?
Een platte organisatie, geen hiërarchie en veel onderling vertrouwen. En voorts de mogelijkheid om iets nieuws op te bouwen zoals een mediationpraktijk.

Het is alweer een tijdje geleden dat we u als Dealmaker in Mr. tegenkwamen. Wanneer horen wij weer van u?
Ik heb geen idee wanneer u weer van mij zult horen; ik doe mijn werk als adviseur bij voorkeur achter de schermen. Als ik daarbij ook nog in een lijst terechtkom dan is dat mooi meegenomen.

Wat is uw visie op de toekomst van de advocatuur?
Mijn visie is gemengd. Uiteraard kan veel commoditywerk anders worden gedaan dan voorheen (ook door robots) en dat is ongetwijfeld van grote invloed op de toekomst van kantoren. De cliënt blijft echter altijd op zoek naar een vertrouwenspersoon om mee te sparren; in mijn tijd als bedrijfsjurist had ik daar ook behoefte aan. De ‘human factor’ is en blijft van groot belang. Op dat vlak zie ik de komende jaren geen verandering.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand