Je huis winterklaar maken

Feestjes zitten er voorlopig nog niet in. Niet meer dan 6 personen mag je thuis uitnodigen, mits je woonkamer groot genoeg is natuurlijk. En ook dat gezellige avondje op stap met vrienden, moet je toch weer even uitstellen. Tijd dus om de klussen op te pakken die nog niet gedaan zijn, zoals je huis klaar maken voor de gezellige winteravonden.

Delen:

Je huis winterklaar maken

Met de temperaturen van de afgelopen tijd, moet je er misschien nog niet aan denken. Toch zijn de winteravonden waarbij je heerlijk languit op de bank wil ploffen en een film wil kijken, dichterbij dan je denkt. Tijd dus om nu aan de slag te gaan zodat jij straks kunt genieten van een stralende woon- of slaapkamer.

Nieuwe kleuren op je wand of plafond

Zijn de wanden of plafonds in je kamer grauw geworden, dan is het tijd voor een opfrisbeurt. In de loop van de tijd zorgen kaarsjes maar ook lampen en ‘gewoon’ wonen ervoor dat je muren en plafonds een grauwe tint krijgen. Ook als je je kamer anders wil inrichten, zie je dat waar de tv stond of een schilderij hing, er kleurverschil is ontstaan. Dat opfrissen kun je je zelf doen maar je kunt ook samen met een stukadoorsbedrijf aan de slag. Zij kunnen je een goed advies geven over bijvoorbeeld ‘Latex spuiten’, een pakket waarbij enkel de muren of het plafonds gesausd worden zonder het stucwerk.

Details maken het verschil

Denk jij dat het niet uitmaakt wat voor klink er op je deur zit? Dan heb je het goed mis. Niet alleen je muren, vloeren en raambekleding maken een verschil ook de deuren en met name het deurbeslag bepalen de sfeer van je kamer. Kies je een deurbeslag zwart dan is de uitstraling (mede afhankelijk van de vorm) nostalgischer dan wanneer je voor een roestvrijstalen deurbeslag gaat. Leuk dus om hier mee te spelen en je eigen sfeer te maken. Ook je slaapkamerdeuren, je toilet-of badkamerdeur zijn diverse soorten klinken verkrijgbaar. En als je dan toch bezig bent, kijk ook eens naar de veiligheid van je voor- en achterdeur.

Je zolder tot kantoor omtoveren

Kwam het bericht dat je nog langer thuis moet werken voor jou als een schok? Ben je helemaal klaar met het zitten aan de keukentafel? Misschien is je zolder omtoveren tot kantoor een optie. Als je de groene of bruine vezelplaten die er misschien nu nog zitten wit laat spuiten, de gaatjes en naden en kieren eerst laat plamuren, dan heb je ineens een kamer erbij. Bij Wandgrimeurs doen ze dat gewoon in twee dagen. Dat klinkt toch als muziek in je oren.

Lekker warm

Nog een goede tip voor de winter zijn deurdrangers. Ongemerkt blijven deuren soms langer openstaan dan dat jij zou willen. Door drangers te plaatsen bij de hal of de achterdeur zorg je er voor dat de warmte niet zomaar naar buiten of naar boven vliegt. En dat is dan weer goed voor je portemonnee. Overigens voorkomt het ook veel ergernis.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven