Jeroen van Mourik (Houthoff) nog lang niet klaar met reizen

Delen:

Jeroen van Mourik

Overstap van de week is Jeroen van Mourik. Van Mourik (1976) is als partner overgestapt van EY naar Houthoff. Hij adviseert Aziatische bedrijven en is gespecialiseerd in internationaal belastingrecht.

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Terug in Amsterdam. Bent u klaar met reizen?
Veel dank. Ik ben heel erg blij met mijn overstap. Reizen zit wel enigszins in mijn bloed, net als Azië.  Na mijn middelbare school heb ik zes maanden in mijn eentje door Azië gereisd. Voor Loyens & Loeff ben ik naar Sydney en Tokio uitgezonden en voor EY naar Chicago, Londen en Hong Kong. Tussen Hong Kong en Nederland ben ik met mijn gezin twee maanden op reis geweest naar onder andere Australië, Argentinië en New York. Bij Houthoff blijf ik mij naast de algemeen fiscale en fondsenpraktijk nog steeds op de Aziatische markt richten. Ik zal dan ook regelmatig die kant op gaan om cliënten en bevriende advocatenkantoren te bezoeken.

Wat heeft Houthoff gedaan om u ervan te overtuigen dat u voor hen moesten kiezen?
Houthoff is de afgelopen jaren flink gegroeid. Zowel in omvang als in reputatie. De afgelopen twee jaar is ook de fiscale praktijk behoorlijk gegroeid. Op dit moment zijn er ongeveer dertig fiscalisten, wat heel veel is voor een Nederlands advocatenkantoor. De ambitie is om nog verder te groeien en die groei zal gedeeltelijk uit Azië gaan komen. Ik ben door Houthoff benaderd om hier samen met de zittende groep verder richting aan te geven. Het is heerlijk om in een ondernemende omgeving te werken waar op basis van een duidelijke strategie invulling wordt gegeven aan de wens om verder te groeien zowel in omvang als in reputatie. Daarnaast heb ik in het verleden al intensief en met heel veel plezier met Sylvia Dikmans en Paulus Merks gewerkt, twee van de andere taxpartners.

Waar moest uw nieuwe baan in ieder geval aan voldoen?
Een ondernemende en ambitieuze omgeving waar mensen hun werk heel serieus nemen maar zichzelf iets minder.

Wat wilt u bij Houthoff bereiken?
Het Houthoff-taxteam naar onbetwist marktleider op taxgebied helpen. En dat hoop ik te doen.

Welk beroep had u uitgeoefend als u niet voor de advocatuur gekozen had?
Op mijn twaalfde wist ik al dat ik fiscalist wilde worden en heb dus niet lang over iets anders nagedacht. Ik weet het; dat is erg apart. Als ik iets anders moet noemen, denk ik dat ik ondernemer was geworden.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven