Jesse Keekstra (PlasBossinade) over betrokkenheid

Jesse Keekstra (25 jaar) is op 31 augustus 2018 beëdigd als advocaat en werkt sinds 1 oktober 2017 bij PlasBossinade advocaten en notarissen op de secties Ondernemingsrecht en Insolventierecht. Hij is in 2017 cum laude afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in Nederlands recht met de specialisaties Ondernemingsrecht, Privaatrecht en Strafrecht.

Delen:

In september van dit jaar is Jesse begonnen met de Beroepsopleiding Advocaten.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Tijdens mijn studietijd heb ik stagegelopen bij een wat kleiner advocatenkantoor in Groningen. Gedurende deze stage heb ik de dagelijkse advocatenpraktijk en alles wat daarbij hoort, mogen ervaren. Verder heb ik een aantal banenmarkten bezocht en heb ik mijn oor te luister gelegd bij juristen uit mijn netwerk.

Waarom heb je voor PlasBossinade gekozen?
PlasBossinade is een toonaangevend kantoor in de regio met maatschappelijke betrokkenheid op het gebied van sport, cultuur en gezondheid. Deze betrokkenheid spreekt mij aan. Daarnaast leek het mij leuk te werken bij een kantoor waarin verschillende generaties zijn vertegenwoordigd. Verder past de nuchtere mentaliteit en de informele sfeer binnen kantoor goed bij mij.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
De herstructurering van een onderwijsinstelling na faillissement waarbij de curator en ik samen een oplossing hebben gerealiseerd die recht doet aan de belangen van zo veel mogelijk betrokken partijen. Het geeft voldoening om zowel het personeel, als de studenten, als de crediteuren een realistische en werkbare oplossing te bieden.

En valt er ook iets tegen?
De omschakeling van het studentenleven naar het werkzame bestaan heeft meer tijd en energie gekost dan ik vooraf had gedacht. Aanvankelijk dacht ik dat ik na een maand de omschakeling wel zou hebben gemaakt. Het heeft uiteindelijk langer geduurd om te wennen aan de voor mij nieuwe situatie. Het is moeilijk je als student een voorstelling te maken van de druk die komt kijken bij het werkzame leven. Stages kunnen daarbij helpen maar doen niet volledig recht aan de realiteit.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Zorg dat je je als student onderscheidt van je lotgenoten. Dit lukt het beste door het behalen van hoge cijfers. Stop je tijd niet in nietszeggende commissies indien je dit enkel overweegt vanuit de gedachte dat je geacht wordt een cv op te bouwen.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou dan wellicht hebben gekozen voor een studie/stage in het buitenland. Daarnaast zou ik mogelijk kiezen voor een stage bij de rechterlijke macht.

Heeft u suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven