Jessica Roos (Ekelmans Advocaten) over haar besluit om écht advocaat te worden

Starter van de week is Jessica Roos. Ondanks dat ze al vroeg de aantrekkingskracht van de advocatuur voelde, ging ze communicatiewetenschappen studeren, om uiteindelijk toch op een rechtenstudie af te studeren. En nu is Jessica advocaat, en wel bij Ekelmans Advocaten.

Delen:

Jessica Roos

Jessica Roos (35) is op 13 juli 2022 beëdigd als advocaat en werkt bij Ekelmans Advocaten. Zij studeerde in 2014 af aan de Universiteit van Amsterdam op de master privaatrecht en is vervolgens gepromoveerd in het verzekeringsrecht op het onderwerp co-assurantie. In september 2022 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Al op vrij jonge leeftijd leek de advocatuur mij een leuk vak, maar er kwamen andere dingen op mijn pad en ik koos voor een studie communicatiewetenschap. Tijdens die studie heb ik bij diverse kantoren gewerkt als juridisch secretaresse. De wereld van de advocatuur sprak mij zo aan, dat ik daarna toch besloot om ook rechten te gaan studeren. Vervolgens kreeg ik de kans om mijzelf verder te specialiseren door het schrijven van een proefschrift. Na het afronden daarvan heb ik uiteindelijk écht besloten om advocaat te worden. 

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Tijdens mijn studie heb ik vooral gekozen voor de vakken die ik leuk en interessant vond. Ik heb me daarom niet tot een heel specifiek rechtsgebied gericht, maar ik heb wel geprobeerd om enige samenhang te creëren in het totale vakkenpakket. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Lastig om (maar) één specifieke ervaring te mogen benoemen. Als ik iets moet beschrijven, is het dat het mooi is om te merken dat je hebt gekozen voor iets dat je leuk vindt, je uitdaagt en je energie geeft. 

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij Ekelmans Advocaten?
Na amper twee maanden op kantoor bij Ekelmans Advocaten ben ik nog geen dingen tegengekomen die anders moeten of nu ontbreken en zouden moeten worden ingevoerd. 

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Onlangs heb ik mijn proefschrift mogen afronden en verdedigen. Dat stond hoog op mijn bucketlist. Daarom staat er voor nu iets bovenaan dat meer ontspanning geeft: een rondreis van oost naar west door Amerika met mijn gezin.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
De combinatie van specialistische kennis met een persoonlijke touch. Ekelmans is een kantoor met gespecialiseerde advocaten die cliënten op hoog niveau bijstaan en adviseren. Daarnaast is er veel ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Bovendien word je als advocaat-stagiair actief betrokken bij lopende zaken en krijg je al snel verantwoordelijkheid binnen dossiers. 

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Ik had graag een tafel gedeeld met John F. Kennedy. Weliswaar geen jurist, maar hij kreeg tijdens zijn ambtstermijn als president toch de nodige conflicten voorgeschoteld. Het had mij interessant geleken om hem daarover te horen vertellen en vragen te kunnen stellen. 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven