Jim Vrijaldenhoven (Baker McKenzie): ‘Probeer complexe zaken zo concreet mogelijk te maken voor de client’

Starter van de week is Jim Vrijaldenhoven. Jim werkt bij Baker McKenzie. Tijdens zijn middelbareschooltijd woonde hij in het buitenland. “Als puber vond ik de internationale verhuizing niet makkelijk, maar ik heb er uiteindelijk heel veel van geleerd.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Jim Vrijaldenhoven (23) is in februari begonnen als advocaat-stagiair bij Baker McKenzie. Hij is in 2021 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden, waar hij de master Arbeidsrecht heeft afgerond. In september zal hij starten met de beroepsopleiding advocatuur.

Je bent als starter begonnen in Portugal. Hoe ben je daar gekomen?
Klopt! Ik ben hier bij mijn ouders. Zij wonen inmiddels bijna 5 jaar fulltime in Portugal, in de buurt van Lissabon. Het was eigenlijk mijn bedoeling om een tijdje hier in Portugal te blijven en weer naar Nederland te gaan voor mijn start bij Baker McKenzie. Maar gelukkig is Baker McKenzie zo flexibel om mijn laptop naar Portugal op te sturen en mij vanuit hier te laten starten!

Heb je er geen spijt van, nu je vanwege corona toch wel wat ver van je thuishonk zit?
Ja en nee. Ik mis natuurlijk iedereen in Nederland wel, maar gezien de RIVM-maatregelen zou ik mijn tijd nu sowieso voornamelijk alleen thuis doorbrengen. Dan komen de muren toch wel heel snel op je af. Hier heb ik veel meer ruimte en schijnt de zon iedere dag. Daarnaast heeft het team bij Baker me heel hartelijk welkom geheten en kan ik bij iedereen op de sectie terecht als ik ergens niet uitkom of als ik gewoon even een praatje wil maken. De afstand voelt voor mij dus niet groter dan wanneer ik nu in Leiden vanuit huis had gewerkt. 

Waar houd je je dagelijks mee bezig?
Ik werk als Junior Associate op de sectie Employment. De afdeling houdt zich voornamelijk bezig met advieswerk voor internationale werkgevers over alles dat met het arbeids- en pensioenrecht te maken heeft. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een reorganisatie of een geschil met de ondernemingsraad, maar ook om arbeidsrechtelijk advies bij een overname. De praktijk is heel gevarieerd en tot nu toe heb ik iedere dag wel weer iets nieuws mogen doen.

Wat maakt werken in het buitenland zo leuk en denk je om vast in het buitenland te gaan werken?
Mij trekt de uitdaging van wonen en werken in het buitenland erg aan. Ik heb in mijn middelbareschooltijd een paar jaar in het buitenland gewoond en op een internationale school gezeten. Daar heb ik mensen leren kennen die allemaal een compleet andere achtergrond hadden en veel meer van de wereld hadden gezien dan ik zelf. Hoewel ik zo’n internationale verhuizing als puber niet makkelijk vond, heb ik er uiteindelijk heel veel van geleerd.

Voor nu zie ik thuiswerken vanuit Portugal als een tijdelijke oplossing, zolang de RIVM-maatregelen werken op kantoor onmogelijk maken. Maar ik zou wel graag nog eens ervaring in het buitenland opdoen door middel van een secondment of iets dergelijks. Binnen Baker McKenzie zijn daar veel mogelijkheden voor.

Waarom heb je voor Baker McKenzie gekozen?
Tijdens mijn student-stage bij Baker merkte ik direct een verschil met andere kantoren. In plaats van enkel jurisprudentieonderzoek en kleine uitzoekklusjes werd ik ook betrokken in grote zaken en kreeg ik veel meer verantwoordelijkheid. Daarnaast heeft het kantoor een enorm internationaal netwerk en werk je iedere dag samen met collega’s van over de hele wereld. Ook spreekt de praktische manier van adviseren mij erg aan; complexe zaken worden zo concreet mogelijk gemaakt voor de cliënt. Misschien nog wel het meest belangrijk is de prettige sfeer op de afdeling, en de borrels in de Oliver’s!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top