Joeri Bemelmans (Hoge Raad) ontvangt Moddermanprijs 2020

De gerenommeerde Moddermanprijs 2020 over de jaren 2018-2019 is toegekend aan Joeri Bemelmans, medewerker van het wetenschappelijk bureau van de Hoge Raad der Nederlanden.

Delen:

Joeri Bemelmans

Bemelmans kreeg de prijs voor zijn proefschrift ‘Totdat het tegendeel bewezen is. De onschuldpresumptie in rechtshistorisch, theoretisch, internationaalrechtelijk en Nederlands strafprocesrechtelijk perspectief’. Hij schreef dit aan de Radboud Universiteit onder begeleiding van prof. mr. P.H.P.H.M.C. van Kempen.

De prijs wordt eens in de twee jaar toegekend door de aan de Universiteit Leiden verbonden prof. A.E.J. Modderman Stichting. De prijs wordt toegekend aan een proefschrift dat getuigt van een bijzondere wetenschappelijke kwaliteit en dat betrekking heeft op het strafrecht of aanverwante wetenschappen voor zover die van belang zijn voor een goed inzicht in het strafrecht en dat is verdedigd aan een Nederlandse universiteit.

Naast de toekenning van de Moddermanprijs 2020 aan Joeri Bemelmans, heeft de selectiecommissie een eervolle vermelding toegekend aan het proefschrift van Elvira Loibl, getiteld ‘The Transnational Illegal Adoption Market. A Criminological Study of the German and Dutch Intercountry Adoption Systems’. Zij schreef dit proefschrift aan de Universiteit Maastricht onder begeleiding van prof. mr. A.H. Klip, prof. mr. S.W.E. Rutten en prof. dr. E. Wesseling.

De selectiecommissie bestond uit prof. mr. T. Kooijmans (UvT), prof. dr. mr M. Malsch (OU), prof. mr. J.W. Ouwerkerk (UL) en prof. mr. J.M. ten Voorde (UL/RUG).

De prijs wordt uitgereikt op 1 oktober 2020 om 17.00 uur in het Groot Auditorium van de Universiteit Leiden (Academiegebouw) en bestaat uit een door de beeldhouwer F. Letterie ontworpen bronzen penning en een geldbedrag.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven