Jonathan van Ee (CMS) over de grensoverschrijdende faillissementspraktijk

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Jonathan van Ee (24) is op 11 juli 2018 beëdigd als advocaat en werkt bij CMS. Hij is begin dit jaar afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht en de Radboud Universiteit op respectievelijk Recht & Onderneming en Insolventierecht. In september start hij met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?

Voor mij was het niet zozeer de vraag of ik advocaat wilde worden. Die keuze had ik vrij snel gemaakt na mijn eerste oefenrechtbank tijdens mijn studie. Voor mij is de ambitie om curator te worden bepalender geweest. In mijn eerste college insolventierecht werd de curator geschetst als de allround advocaat bij uitstek, die het overzicht bewaart in de hectiek van een faillissement en daarbij orde in de chaos weet te creëren. Dat leek me wel wat!

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?

Ik ben na mijn master Recht & Onderneming in Utrecht aan de master Insolventierecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen begonnen. Dit was een duaal masterprogramma: een half jaar in Nijmegen en een half jaar aan de Nottingham Law School. Met deze masters heb ik me kunnen specialiseren in het grensoverschrijdend insolventierecht.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?

Ik ben tijdens mijn studententijd veel bedrijvendagen, inhousedagen en recruitmentborrels afgegaan. Op die manier heb ik een goed beeld gekregen van de verscheidenheid aan kantoren. Daarnaast heb ik verschillende stages gelopen en ben ik werkstudent geweest bij CMS voordat ik daar in maart begon als advocaat-stagiaire.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?

Ik ben tijdens mijn studie niet bewust bezig geweest met het opbouwen van mijn cv. Voor mij lag de prioriteit in zelfontplooiing en het doen van zoveel mogelijk dingen die ik interessant vond. Zo heb ik uiteindelijk verschillende commissies gedaan, heb ik inhoudelijke bijbaantjes gehad, ben ik lid geweest bij een studentenvereniging in Utrecht en heb ik drie masterbullen op zak.

Waarom heb je voor CMS gekozen?

Ik wilde op het hoogste niveau meedraaien bij een groot internationaal kantoor en de kans krijgen om mijzelf maximaal te ontwikkelen.Bovendien was het voor mij belangrijk om dit te doen bij een kantoor met een grensoverschrijdende faillissementspraktijk. Nadat ik als student-stagiair en als werkstudent had meegedraaid kwam ik tot de conclusie dat CMS dat allemaal te bieden heeft.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?

Dat is de verificatievergadering in het faillissement van Portugal Telecom International Finance (PTIF). Mijn kantoorgenoot Marcel Groenewegen was aangesteld tot curator van die vennootschap. PTIF is een Nederlands financieringsvehikel van een van de grootste telecombedrijven ter wereld. Met dat faillissement waren miljarden euro’s gemoeid. Uiteindelijk gingen de schuldeisers akkoord met een door PTIF aangeboden akkoord, waarover werd gestemd tijdens die verificatievergadering. Een Nederlands faillissement loopt zelden op die manier af. Het was dus erg bijzonder om direct bij mijn start betrokken te worden bij een faillissement van een dergelijke omvang met bijbehorende uitkomst.

En valt er ook iets tegen?

De maandagochtend blijft nog steeds erg pittig..

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?

Het is belangrijk om zo veel mogelijk mensen te spreken op zo veel mogelijk recruitmentevents. Op die manier kun je het beste testen of je een klik ervaart met de mensen van dat kantoor. Die klik is misschien wel de belangrijkste factor in de afweging die je maakt in de keuze voor een kantoor. Je kantoorgenoten ga je uiteindelijk meer zien dan wie dan ook.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?

Ik zou de uitslagen voor mijn WK-poules met de kennis van nu net iets anders invullen. Ik zou ook nog een paar maanden gaan reizen, dat wordt lastiger zodra je al bent gestart.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Dan verwacht ik zelf al de nodige ervaring opgedaan te hebben als curator. Daarnaast verwacht ik dat ik tegen die tijd weleens wil gaan kijken voor een ‘secondment’ bij een van de andere vestigingen van CMS over de grens.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?

CMS is hét kantoor waar je in een informele en persoonlijke omgeving mee kan draaien op het allerhoogste niveau.

Heeft u suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top