Jonge automobilist rijdt advocatenkantoor in puin

Het advocatenkantoor Smit & de Hart te Vught kreeg afgelopen weekend een flinke klap te verduren. Letterlijk, want een door de politie achtervolgde automobilist reed in op de monumentale gevel. De schade zou in de tienduizenden euro’s lopen.

Delen:

Depositphotos_522391126_S-f26e0af0
beeld: Depositphotos

“In mijn werkkamer zijn twee radiatoren van de muur gerukt”, vertelt advocaat Robert Klaassen aan de regionale nieuwsbladen. Hij nam rond middernacht poolshoogte om een eerste beeld te krijgen van de schade. Zijn schatting is dat deze “aanzienlijk is” en dat herstel weleens tienduizenden euro’s zou kunnen gaan kosten. Het voorval had iets voor elven op de zondagavond plaatsgevonden, op welk moment het gebouw gelukkig leeg was.

Muur en ramen

De muur staat aan de binnenkant bol, op de verdieping erboven zit een flinke scheur en ook de ramen moesten het ontgelden. De gemeente heeft niettemin vastgesteld dat het pand inmiddels veilig kan worden binnengetreden, en dat het puin kan worden geruimd. De daadwerkelijke schade wordt spoedig opgenomen.

Geen alcohol

De bestuurder van de Audi – de enige inzittende – was een negentienjarige Vughtenaar. Deze reed ver boven de snelheidslimiet en haastte zich nog eens extra toen agenten de achtervolging inzetten. Hij zou op een haar enkele fietsers hebben aangereden, vloog uit de bocht, walste een lantaarnpaal plat en kwam tot stilstand tegen het kantoor, waarbij een betonnen paal zich in het motorblok boorde.

Blijkens de alcoholtest had de jongeman niet gedronken. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis en heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij wordt in een later stadium verhoord.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven