Joost van Roosmalen (Bird & Bird) over het zoeken van uitdagingen

Delen:

Joost van Roosmalen

Joost van Roosmalen (26) werkt bij Bird & Bird op de sectie TIME. Hij is in 2015 cum laude afgestudeerd aan Tilburg University op International Business Law en in 2016 met distinction afgestudeerd aan Queen Mary University of London op International Economic Law. In september van dit jaar start hij met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Eigenlijk pas op het moment dat ik besloot te solliciteren bij Bird & Bird. Ik werkte hiervoor bij de Autoriteit Consument & Markt en ik merkte dat ik de uitdagingen die de advocatuur met zich meebrengt miste. Dit was voor mij dan ook de reden om de stap te wagen. Niet zomaar naar een willekeurig advocatenkantoor, maar naar een kantoor dat ik inmiddels goed had leren kennen en waarvan ik wist dat ik er zowel qua rechtsgebieden als qua persoonlijkheid zou passen.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden (bijvoorbeeld in je vakkenkeuze en opbouw van je cv)?
Ja, ik heb tijdens mijn studie bewust de mogelijkheid open gehouden om ooit de advocatuur in te gaan. Ik heb ook extra vakken moeten volgen om zo het Civiel Effect te behalen. Tijdens mijn studie heb ik wel een mooi CV opgebouwd, maar niet zozeer met het oog om daarmee per se ooit advocaat te worden. Ik vond studeren gewoon heel erg leuk en wilde daar dan ook alles uit halen, bijvoorbeeld door middel van een bestuursjaar bij mijn studievereniging in Tilburg en een tijd studeren in het buitenland.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Dingen voor de eerste keer doen is altijd spannend en altijd leuk. Wat ik vooral erg leuk vind is dat ik gelijk vol mee mag draaien met zaken en daarin ook veel verantwoordelijkheid krijg, bijvoorbeeld in het contact met cliënten.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou niet per se iets anders doen, maar ik zou me wel meer bewust zijn van de vrijheid en de mogelijkheden die het studentenleven met zich meebrengen.  Ga reizen, doe eens wat geks, geniet van je vrije dagen! Het werkende leven heeft heel veel mooie aspecten, maar brengt ook veel verantwoordelijkheden en weinig vrije dagen met zich mee.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Over vijf jaar werk ik nog bij Bird & Bird, met inmiddels een koffer vol ervaring die ik in kan zetten om onze cliënten nog beter te adviseren. Het lijkt mij heel leuk om mij dan ook meer bezig te houden met de business development van het kantoor en mijn eigen profilering als advocaat.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Bird & Bird heeft een unieke focus op de technologie- en communicatiesector. Dit spreekt mij enorm aan. Bijna alle cliënten bij Bird & Bird zijn op de een of de andere manier betrokken bij innovatie en vernieuwing in hun betreffende vakgebieden. Het geeft mij heel veel energie om voor dergelijke cliënten te werken. Doordat Bird & Bird een internationaal kantoor is kunnen we cliënten ook over de hele wereld bedienen, op zowat elk vakgebied. Aan de andere kant is het kantoor in Den Haag weer klein genoeg om iedereen goed te leren kennen. Een perfectie combinatie dus!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven