Jorinde Kwakkernaat (Nysingh) over haar familie in de rechtszaal

Starter van de week is Jorinde Kwakkernaat. Jorinde is gestart bij Nysingh. De beëdiging vond zij een bijzonder startmoment voor haar werkzaamheden als advocaat.

Delen:

Jorinde Kwakkernaat

Jorinde Kwakkernaat (25) is op 25 augustus 2023 beëdigd als advocaat en werkt bij Nysingh. Zij is in 2021 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit op strategic management en in 2023 cum laude in het burgerlijk recht. In september 2023 is zij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb meerdere kantoren bezocht om een beeld van de verschillende kantoren te krijgen. Daarna heb ik twee stages gelopen: een op de Zuidas en een in Arnhem. Bij die laatste stage ben ik ruim tweeëneenhalf jaar blijven hangen als werkstudent en kwam ik erachter dat de advocatuur mij wel wat leek.

Waarom heb je voor Nysingh gekozen?
Ik had de voorkeur voor een wat groter kantoor in de regio Arnhem-Nijmegen en hoorde via via goede verhalen over Nysingh. De civiele overheidspraktijk van Nysingh sprak mij aan en na een kennismakingsgesprek merkte ik ook dat de sfeer erg ontspannen en nuchter was. Ik ben nog steeds blij met mijn keuze om te solliciteren! 

Waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Ik werk op de afdeling vastgoed, markt en overheid (VMO) en zit in het team grondzaken. Nysingh heeft veel overheidsinstanties als cliënten, zoals gemeenten. Hierdoor houd ik mij veel bezig met problemen of vraagstukken waar zij tegenaan lopen, zoals Didam-zaken, maar ook verjaringen, pachtkwesties en onteigeningen. Erg actueel en divers!

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn leukste ervaring tot nu toe was mijn beëdiging. Aanvankelijk voelde het niet zo speciaal, maar op de dag zelf begon het wel te kriebelen. Met name toen ik samen met mijn kantoorgenoot en nog zeven anderen in toga op de gang stond en als “meester Kwakkernaat” de zittingszaal naar binnen werd geroepen, waar kantoorgenoten en familieleden zaten, voelde dat toch wel erg speciaal. Ik vond het ook erg leuk dat mijn familie – die niet in de juridische wereld zit – een keer in een rechtszaal is geweest en mijn collega’s heeft ontmoet.  De borrel daarna in Dudok (georganiseerd door kantoor) met kantoorgenoten en familie was bovendien geslaagd.

En valt er ook iets tegen?
Eigenlijk niet! Als ik iets moet noemen is het de overgang van ‘vrije’ student die alleen een scriptie hoeft te schrijven naar fulltime werken. Ik merkte echter al vrij snel dat het werken voor cliënten aan interessante zaken en de gezelligheid op kantoor dat meer dan goed maken.

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Ik ben eigenlijk erg tevreden over Nysingh. Met Jong Nysingh hebben we regelmatig uitjes en daarnaast hebben we sectie-uitjes, kantoorfeesten en natuurlijk iedere vrijdag een vrijmibo. Wellicht dat ik zou invoeren dat we een (dak)terras krijgen? We hebben een prachtige bar in Arnhem, maar met de mooie dagen in de zomer zou het heerlijk zijn om in het zonnetje te borrelen. 

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Skydiven!

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Ik zou bij André Kuipers aan willen schuiven. Hij is volgens mij een geweldige verhalenverteller en ik ben erg benieuwd naar zijn ervaringen in de ruimte.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven