Jotte Mulder (Pels Rijcken) over zijn stap terug naar de advocatuur

Overstapper van de week is Jotte Mulder. Mulder is als advocaat begonnen bij Pels Rijcken en is gespecialiseerd in het EU- en het mededingingsrecht. Hij is als legal counsel afkomstig van ACM.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Bent u nieuw in de advocatuur?

Dank! Nee, ik ben een zogenaamde ‘herintreder’. ‘Lang geleden’ in 2007 ben ik begonnen als advocaat bij Stibbe (EU- en mededingingsrecht), daar heb ik zo’n vijf jaar met veel plezier gewerkt. Daarna ben ik gepromoveerd binnen het Europese recht en heb ik langere tijd doorgebracht bij verschillende universiteiten in buiten-en binnenland, en tot voor kort bij de Autoriteit Consument en Markt.

Leverde de overstap naar een advocatenkantoor alsnog een cultuurshock op?

De aard van het werk is ook nog steeds goed vergelijkbaar met wat ik in de beroepspraktijk veel heb gedaan bij de ACM. Ook in termen van responsiviteit, tempo en werkdruk zijn er geen verrassingen. Een groot verschil is natuurlijk wel dat de spreiding in zaken en inhoud van het werk diverser is en er daarom zo nu en dan een groter beroep wordt gedaan op de mate en snelheid waarin je kunt schakelen tussen die onderwerpen. Die dynamiek was echter ook precies waarnaar ik op zoek was, dus ook dat heeft geen ‘shock’ opgeleverd. Tot nu toe bevalt het uitstekend. Het valt mij op dat iedereen bij Pels Rijcken met enorm veel plezier in het werk, inzet en positiviteit de toekomst tegemoet treedt en ik ben blij daar onderdeel van uit te maken.

Waarom heeft Pels Rijcken juist voor u gekozen?

Er was een heel prettige wederzijdse klik. Mijn ervaring in de private en publieke sfeer, gecombineerd met mijn positie bij de Universiteit Utrecht sluit ook mooi aan bij de praktijk van Pels Rijcken, die zich kenmerkt door een combinatie van private en publieke cliënten met veelal uitdagende en complexe uitdagingen, waarbij ook een verdiepende wetenschappelijke blik van toegevoegde waarde kan zijn. De diverse en dynamische uitdagingen die de praktijk van Pels Rijcken biedt, is precies waar ik naar op zoek was en sluit mooi aan bij mijn profiel. We waren er dan ook snel uit met elkaar.

Wat wordt uw grootste uitdaging?

Ik heb een jong gezin waar ik zo min mogelijk van wil missen. Tegelijkertijd geniet ik enorm van het werk en zit ik in een periode waarin ik daar ook veel in wil investeren. De perfecte balans vinden daartussen is in deze levensfase zonder twijfel de grootste uitdaging. Maar dat is een luxeprobleem. Ik heb een geweldig gezin, een fantastische baan en daar prijs ik mij enorm gelukkig mee.

En tot slot: mocht u – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moeten zitten, wie zou u dan in ieder geval bij u willen hebben?

Nou ik kom net uit isolatie en quarantaine na een coronabesmetting waar ik goed ziek van was. Ik heb mijn vrouw en twee zoontjes enorm gemist tijdens die isolatie – het was daarmee een goede herinnering hoe waardevol die ‘normale routine’ thuis is met elkaar en hoe fragiel alles is. Goed om daar zo nu en dan aan herinnerd te worden.

 

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven