Judith Jansen (Maverick Advocaten) over afscheid nemen van eerste baan

Overstapper van de week is Judith Jansen. Jansen is sinds 14 augustus 2023 als advocaat verbonden aan Maverick Advocaten in Amsterdam. Zij is gespecialiseerd in het Europees en Nederlands mededingingsrecht en bestuursrecht. Jansen was hiervoor verbonden aan Defares.

Delen:

Van harte gefeliciteerd met deze overstap. Waarom bent u overgestapt?
Dank voor de felicitatie! Na vierenhalf jaar in mijn eerste advocatenbaan was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag werken in een nieuwe inspirerende omgeving, waar ik mijn kennis en vaardigheden zowel kon toepassen, als uitbreiden en verder ontwikkelen. Maverick bood mij de mogelijkheid om mij verder te verdiepen in het mededingingsrecht (waarin ik net een Grotius specialisatieopleiding had afgerond) en tegelijkertijd mee te werken aan de uitbreiding van Mavericks agri- en foodpraktijk. Die combinatie sprak mij erg aan. Daarnaast is Maverick betrokken bij interessante zaken en heeft Maverick een zeer sterk én leuk team. Ik denk hier veel te kunnen leren. 

Was het moeilijk om deze beslissing te nemen?
Eigenlijk niet. Door de leuke gesprekken met de advocaten van Maverick was ik al snel overtuigd. Bovendien was de unieke combinatie van de mededingings-, food- en procespraktijk van Maverick precies waar ik naar zocht. Uiteraard voelde het wel gek en was het spannend om mijn eerste baan, waar ik zo veel heb geleerd, na vierenhalf jaar te verlaten, maar het enthousiasme overheerste en overheerst nog steeds. 

Wat nam u zich voor toen u de advocatuur in stapte?
Na een aantal stages binnen en buiten de advocatuur te hebben gelopen wist ik toen ik de advocatuur instapte goed wat ik wilde: werken aan complexe, uitdagende zaken en zo goed mogelijk te worden in mijn vak. Ik nam mij voor om mijn uiterste best te doen, zoveel mogelijk te leren en mij te blijven ontwikkelen.  

Hebt u dit voornemen inmiddels bijgesteld?
Het voornemen om mij te blijven ontwikkelen en om een zo’n goed mogelijke advocaat te worden, heb ik absoluut nog steeds. Wel heb ik in de afgelopen jaren geleerd dat hard werken niet alles is, en dat – juist om het beste uit mezelf te halen – ontspanning en plezier ook ontzettend belangrijk zijn. 

Welke zaak is u tot nu toe het meeste bijgebleven?
De zaak die mij het meest is bijgebleven is een jarenlang durende rechtszaak tegen de Nederlandse overheid. Deze zaak was niet alleen inhoudelijk erg interessant, maar betrof ook mijn allereerste zitting, en wel in een prejudiciële procedure bij het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg. Ik had net mijn master European law afgerond en had veel gehoord en geleerd over het ‘het Hof’. Dit was dus een droom die (heel snel) uitkwam. 

 

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven