‘Juridisch manusje van alles’ krijgt titel beste onafhankelijke jurist van 2023

Zelfstandig jurist Marc de Hoogh is uitgeroepen tot de beste onafhankelijke jurist van het jaar. Anneke Baan sleepte de publieksprijs in de wacht.

Delen:

‘Juridisch manusje van alles’ krijgt titel beste onafhankelijke jurist van 2023 - Mr. online

Zelfstandige juristen en advocaten die uitblinken in hun vak worden jaarlijks door hun vakgenoten en opdrachtgevers genomineerd voor de DILA, de Dutch Independent Legal Award. De genomineerden worden uitgenodigd om praktijkcases en referenties in te dienen bij de onafhankelijke jury, die vervolgens drie finalisten aanwijst. De finalisten worden uitgenodigd voor het DILA-diner, dat dit jaar plaatsvond bij HoogtIJ (Amsterdam-Noord).

Manusje van alles

Na vier mannen (2015-2018) en drie vrouwen (2019-2022, geen uitreiking in 2021) is de DILA weer gewonnen door een man: Marc de Hoogh. Hij werkte als interimmer voor financiële instellingen zoals Aegon, Deutsche Bank en zijn huidige opdrachtgever Triodos Bank, maar is ook al jaren ‘juridisch manusje van alles’ bij Heineken. Andere finalisten waren Anneke Baan en Marianne de Feijter.

Impact

De jury, Sanne Overbosch (Shell, juryvoorzitter), Enrique Boerboom (Albert Heijn) en Saskia Laseur (Van Doorne), ging met de finalisten in gesprek over hun zelfstandig ondernemerschap als juridisch professional. Daarbij kwamen onderwerpen als het fungeren als business partner en het snel eigen maken van de business aan de orde. De aspecten waar de jury met name naar keek zijn: de impact die wordt gemaakt als zelfstandig jurist, wat deze achterlaat bij vertrek en de mate waarin de jurist als business partner binnen het bedrijf optreedt. Op deze aspecten scoorde De Hoogh het best. Volgens de jury maakt De Hoogh (“een echte levensgenieter, wat hij ook meebrengt in een team”) impact in de business, omdat hij in staat is iedereen mee te krijgen en laat zien dat het allemaal eigenlijk niet zo moeilijk hoeft te zijn, waardoor hij echt iets brengt op de afdeling.

Publieksprijs

Anneke Baan sleepte de publieksprijs in de wacht. Zij is gespecialiseerd in algemeen contractenrecht, ondernemingsrecht, effectenrecht en IT-recht (waaronder data privacy). In haar eigen praktijk ontzorgt ze ondernemers, doordat ze als legal counsel het aanspreekpunt is voor uiteenlopende juridische zaken: van het onderhandelen van contracten met klanten of leveranciers, het adviseren over wet- en regelgeving tot het begeleiden bij de aan- of verkoop van een bedrijf.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven