Kamperen met kinderen; kommer en kwel of klasse?

Eindelijk kun je het kantoor even achter je laten en heb je vakantie. Tijd voor gezin, hobby’s en dat ene boek dat al zolang op je ligt te wachten.

Delen:

Kamperen met kinderen; kommer en kwel of klasse?

Veel mensen kiezen momenteel voor een vakantie thuis, de zogenoemde staycation. Wil je er toch even een paar dagen tussenuit dan is een kampeerweek een prima idee. Wie nog in de kleine kinderen zit kan daar enorm tegenop zien vanwege het gesjouw met spullen. Zelfs voor slechts een paar dagen. Dat is echter helemaal niet nodig. Met een beetje creativiteit kom je met een paar spullen al een heel eind.

Sommige jonge ouders moeten er niet aan denken om met hun baby te gaan kamperen. Ze zien het niet zitten vanwege het gesjouw met alle mogelijke spullen die je nu eenmaal nodig hebt als je met een baby op vakantie gaat. Bedje, badje, box en ga zo maar door.

Toch willen we hier een lans breken voor het kamperen met de kleine, want het is eigenlijk heel goed te doen. Met een beetje een flexibele instelling kom je een heel eind en valt het met dat sjouwen wel mee.

Bedje wordt box en badderen doe je in een opblaasbadje

Kies in eerste instantie voor een camping waar ze een kampeerbedje voor je klaarzetten. Zo’n handig babybedje dat je met gemak in- en uitklapt. Datzelfde kampeerbedje kan overdag prima gebruikt worden als box. Zet het bedje waar je maar wilt. Comfortabel in de schaduw of onder de luifel. Een dunne doek erover tegen muggen en je kindje slaapt als een roos en speelt erin met veel plezier.

Een badje is niet nodig als je je kindje gewoon mee onder de douche neemt. Is het daar nog te klein voor dan is een opblaasbadje een prima alternatief. Buiten de tent een beetje badderen gaat net zo makkelijk. Veel water is er niet voor nodig.

Luiertas met verschoningsmatje én laptopvak

Luiers, flesjes en rompertjes draag je overdag met je mee in een luiertas. Wees niet bang dat je ook nog een schoudertas, heuptas heren of rugzak mee moet sjouwen voor je eigen spullen, want dat kan tegenwoordig allemaal in die ene luiertas. Die is er overigens niet alleen als hand- of schoudertas maar óok juist in de vorm van een rugzak. Handig en functioneel.

Sommige luiertassen doen voor een businesstas niet onder. Ze zijn van leer gemaakt en voorzien van een verschoningsmatje én een laptopvak. Alles past erin. Het is een stijlvolle tas die je altijd met je mee kunt dragen. De benaming luiertas doet de tas eigenlijk tekort.

Laat ze hun eigen schooltas vullen en dragen

De wat oudere kinderen weten overigens ook vaak wel raad met alle mogelijke spullen die ze mee willen nemen. Laat je ze hun eigen schooltas vullen en vooral drágen, dan zullen ze zelden te veel spullen meenemen. Een beetje eigen verantwoordelijkheid kan geen kwaad. Je maakt ze direct duidelijk dat less vooral more is. Zand, zee, bos of een zwembad doen de rest.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven