Kandidaat-notaris Maayke Wind (PlasBossinade) puzzelt graag met gegevens

Delen:

Starter van de week is Maayke Wind. Maayke is sinds augustus 2019 afgestudeerd in Notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen en is halverwege oktober bij PlasBossinade begonnen als kandidaat-notaris. “Het was even wennen om de hele dag op kantoor te zijn. Gelukkig went dit snel en zijn mijn collega’s erg leuk.”

Wie ben je? Hoe is het om direct aan de slag te gaan na je studie? Wat is de grootste verandering?
Ik ben Maayke Wind (26) en sinds augustus 2019 afgestudeerd in Notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na mijn afstuderen heb ik eerst anderhalve maand vakantie gehouden. In de tussentijd heb ik gesolliciteerd en is het me gelukt om snel aan het werk te kunnen gaan. Omdat ik al ruim zes jaar gestudeerd had, was ik toe aan werken en ritme in mijn leven. Het bevalt me daarom ook goed om fulltime te werken. Ik ben halverwege oktober bij PlasBossinade begonnen als kandidaat-notaris. Het was wel even wennen om de hele dag op kantoor te zijn. Gelukkig went dit snel en zijn mijn collega’s erg leuk.

Wat doe je als kandidaat-notaris?
Ik ben kandidaat-notaris, voornamelijk werkzaam in het personen- en familierecht. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit het opstellen van testamenten, samenlevingscontracten en huwelijkse voorwaarden. Daarnaast ben ik betrokken bij het opstellen van verklaringen van erfrecht. Hierbij stuur ik onder andere brieven naar gemeenten voor een erfgenamenonderzoek als erflaters geboren zijn vóór 1940.

Daarnaast doe ik af en toe vastgoedwerkzaamheden. Indien collega’s van de sectie vastgoed het erg druk hebben, kunnen ze werkzaamheden naar mij doorschuiven. Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk verschillende werkzaamheden te doen en te zien zodat ik me breed kan ontwikkelen.

Wat vind je het leukste om te doen?
Als beginnend kandidaat-notaris is het belangrijk om zoveel mogelijk verschillende werkzaamheden te doen. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit telefoneren, e-mailen en onverwachte klanten ontvangen. Kortom, er is veel klantcontact. Maar het inhoudelijk werken aan dossiers vind ik het leukst. Een collega doet de besprekingen, ik maak vervolgens de concepten aan de hand van de aantekeningen. Het is puzzelen met de gegevens die je hebt ontvangen.

Hoe was je eerste kennismaking met PlasBossinade?
Op mijn eerste dag werd ik rondgeleid door een collega en maakte kennis met het hele kantoor. Hierdoor kreeg ik direct een beeld van de grootte van de organisatie en de mensen die er werken. Iedereen was al op de hoogte van mijn komst door de aankondiging op het interne PB-net. Ik voelde me heel erg welkom op mijn eerste werkdag. Inmiddels ben ik een aantal maanden werkzaam bij PlasBossinade en voor mij voelt dit als de juiste keuze na mijn studie.

Met dank aan PlasBossinade voor dit interview.

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven