Kantoor in de binnenstad of op het industrieterrein?

Het juridisch kantoor ligt allang niet meer altijd in de meest lommerrijke straat van de chique wijk in de stad. Ook industrieterreinen lenen zich uitstekend voor een functioneel en mooi ingericht kantoor. Het voordeel: ruimte en goede parkeergelegenheden.

Delen:

Kantoor in de binnenstad of op het industrieterrein

Eigenlijk dekt het woord industrieterrein de lading niet meer. Iedereen kan zich er wat bij voorstellen, maar dat leidt meestal tot optrekkende neuzen want bij een industrieterrein wordt gedacht aan fabrieken, rondrijdende vrachtwagens en lompe blokkendozen en hallen waar luidruchtig gewerkt wordt.

Bedrijventerrein is een beter woord

Inmiddels kent menig bedrijventerrein, wat een beter woord is, een scala aan bedrijven die een heel andere tak van sport uitoefenen. Bedrijven in de creatieve industrie of in de dienstverlening kiezen steeds vaker voor deze terreinen, waar een stadsstrand in de zomer niet misstaat en die inmiddels voorzien worden van sportfaciliteiten en kleine restaurants of een trendy loungebar.

De voordelen van deze locaties zijn groot. Behalve die eerdergenoemde parkeergelegenheid liggen deze terreinen vaak langs goede uitvalswegen, is er een goede verbinding met het openbaar vervoer en zijn daarmee goed bereikbaar voor zowel personeel, leverancier als klant.

Of toch kantoor houden in de wijk?

Even terug naar het kantoor in de wijk. Mensen vinden het werken in een straat met wandelend publiek vaak gezellig. Tijdens lunchtijd kun je er een wandeling maken, gemakkelijk een broodje halen, even een boodschap doen, een krant of tijdschrift kopen of in een nabijgelegen park van de zon genieten. Het zijn voordelen van kantoor houden in de wijk.

Dat vind je op een bedrijventerrein dan weer niet. Geen gezellig ommetje in de lunchpauze, geen winkels in de omgeving en voor wie op de fiets komt is het vaak een flink eind trappen. Is dat zo? Dat is afhankelijk van de inrichting ervan en daar wordt nu juist steeds meer aandacht aan besteed zoals hierboven genoemd. Dat ommetje kan ook hier juist fijn zijn omdat het terrein bijvoorbeeld tegen een gebied met veel natuur aanligt, staan er picknickbanken buiten omdat daar voldoende ruimte voor is, is er een tuin en kun je er zelfs in lunchtijd een heerlijk rondje hardlopen. Bovendien biedt een groot nieuw pand de mogelijkheid om binnen flink uit te pakken met comfortabele voorzieningen als een sportruimte, grote ruimte om te lunchen of de loungen bijvoorbeeld. De andere voorbeelden ervan noemden we al eerder.

Liever sporten dan shoppen?

Het is aan het bedrijf zelf de voor- en nadelen af te wegen en te kiezen voor de meest passende locatie. Het is maar net waar de focus op wordt gelegd en wat past bij de stijl van het kantoor. Is het personeel gevoelig voor stadse invloeden en motiveert dat des te meer om prettig te werken? Of is dit personeel gevoeliger voor een sportfaciliteit in het kantoorpand of rondom waardoor deze gefocust aan het werk blijven?

Trouwens: zo eenduidig als het hier nu gesteld wordt, is het ook niet altijd. Veel locaties zijn een variant van ofwel het industrieterrein of het centrum van de stad. Een buitenwijk van een stad biedt soms juist alle voordelen van beide. Zowel goed bereikbaar als in de buurt van parken en winkels. En sommige terreinen zijn ook geen kale vlakte meer met een aantal blokkendozen met logo. Ook daar wordt tegenwoordig meer aandacht besteed aan de inrichting ervan en is er een coffee to go shop gevestigd of een trendy restaurantje. Wat vooral fijn is om te ontspannen na een dag werken.

Als je advies nodig hebt over al deze vraagstukken, dan kun je ook hulp inschakelen. Een goede bemiddelaar kan de juiste locaties voorstellen specifiek aan jouw wensen en eisen.

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven