Partnerbijdrage van

Kennisclip: Wanneer kan een schikking in een massaschadezaak tot stand komen?

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Vraag nu de gratis kennisclip aan

To settle or not to settle? That’s the question. In de nieuwste CPO-kennisclip laat CPO-hoogleraar Ruud Hermans aan de hand van een economisch model zien welke factoren bepalen of een massaschadegeschil wordt geschikt. Ook gaat hij in op de gevolgen voor de praktijk.

Voor partijen is dit inzicht van belang omdat zij deze kunnen gebruiken voor hun proces- of onderhandelingsstrategie. Voor zowel de wetgever als de rechter is dit inzicht relevant omdat zij aan de hand daarvan kunnen beredeneren of wijziging van materiële of processuele regels de totstandkoming van schikkingen kan bevorderen of juist bemoeilijken.

Deze kennisclip betreft de oratie van prof. mr. Ruud Hermans getiteld To settle or not to settle, that’s the question. Een rechtseconomische analyse van de factoren die bepalen of een massaschadegeschil wordt geschikt en de implicaties daarvan voor de rechtspraktijk.

Wilt u de kennisclip gratis per e-mail ontvangen? Vraag de kennisclip nu aan.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top