Kies voor een juridische deeltijdopleiding aan de Open Universiteit

Delen:

OUDe Open Universiteit (OU) is de énige wetenschappelijke instelling in Nederland die zowel een bachelor- als masteropleiding Rechtsgeleerdheid in deeltijd aanbiedt. Bovendien bieden wij hbo-ers de mogelijkheid om, via een in deeltijd aangeboden schakelprogramma, door te stromen naar een juridische masteropleiding. Je hoeft geen colleges te volgen, maar studeert online. Bij de OU kun je studeren op de manier die het beste bij je past; mét begeleiding en structuur óf zelfstandig en in je eigen tempo. Door de opzet en structuur is het afstandsonderwijs erg geschikt voor mensen die in deeltijd willen studeren en hun werk, gezin, hobby of topsport willen combineren met een academische studie.

Bachelor Rechtsgeleerdheid LLB

Met ingang van 1 september 2016 is het bachelorprogramma Rechtsgeleerdheid vernieuwd. Na afronding van de studie beschik je over voldoende kennis over en inzicht in het Nederlandse recht en het relevante Europese en internationale recht. Bovendien word je tijdens de studie getraind in de diverse vaardigheden waarover een jurist moet beschikken, zoals het schriftelijk en mondeling overtuigen van anderen. Geheel in lijn daarmee sluit je de bacheloropleiding af met het schrijven van een bacheloressay en het bepleiten van een rechtszaak in de oefenrechtbank. Het bachelorprogramma is ontworpen op basis van 6 jaar deeltijdonderwijs. Wil je sneller of langzamer studeren, dan stel je samen met de studieadviseur een studiepad op maat op. Als afgestudeerde mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Laws (LLB) voeren.

Schakelzone Recht

Studenten of professionals die hun juridische hbo-opleiding willen bekronen met een universitaire master, kunnen een schakelprogramma volgen. Je bouwt voort op de juridische kennis die je reeds hebt opgedaan in je opleiding of werkveld, en leert deze op academische wijze te benaderen. Door het vergaren van juridische en academische vaardigheden ontwikkel je inzicht in de grondslagen en beginselen van het rechtssysteem, waardoor je ook in de toekomst in staat zal zijn te reflecteren en jouw kennis steeds te actualiseren.

Via het schakelprogramma van 60 ECTS kun je naadloos instromen in de masteropleiding Nederlands recht van de OU of kun je toegelaten worden tot de juridische (vrije) master aan de Universiteit van Amsterdam of aan de Vrije Universiteit. Afhankelijk van je vooropleiding behaal je hiermee tevens civiel effect.

Master Rechtsgeleerdheid LLM

De wo-masteropleiding Rechtsgeleerdheid is speciaal ontworpen als deeltijdopleiding. Extra aandacht voor studeerbaarheid, een duidelijke structuur en persoonlijke begeleiding zorgen voor efficiënt en effectief studeren met aandacht voor jouw persoonlijke situatie. Inspirerende docenten en medecursisten, topmateriaal en een vernieuwde digitale leeromgeving zorgen ervoor dat je je studie goed kunt combineren met je werk en sociale activiteiten.

Om tegemoet te komen aan de vraag naar gespecialiseerde professionals in het beroepenveld kun je binnen de OU-master Rechtsgeleerdheid kiezen uit de volgende vijf profielen of een generiek profiel, zodat een accent kan worden gelegd binnen een van de hoofdvakken:

  • Profiel Privaatrecht;
  • Profiel Staats- en bestuursrecht;
  • Profiel Staats- en bestuursrecht, omgevingsrecht;
  • Profiel Strafrecht;
  • Profiel Fiscaal recht;
  • Generiek profiel.

Het masterprogramma is ontworpen op basis van 2 jaar deeltijdonderwijs. Past dit programma niet bij jouw persoonlijke situatie, dan stel je in overleg met de studieadviseur een studiepad op maat op. Als afgestudeerde mag je de titel Master of Laws (LLM) voeren. Deze titel is internationaal erkend. Je mag ook de titel mr. dragen.

Advies aanvragen

Telefoon: 045-5762888
website: www.ou.nl/rechten (bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid)
             www.schakelzone.nl (schakelprogramma’s)

Advertisement

Dit bericht valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven