Kilian Rowel (CMS) over veel eigen verantwoordelijkheid

Starter van de week is Kilian Rowel van CMS. "Ik heb in korte tijd veel verantwoordelijkheden gekregen. Het uitgangspunt bij opdrachten is vaak: 'probeer het maar gewoon, en als het niet lukt kun je altijd binnen stappen'."

Delen:

Kilian Rowel

Kilian Rowel (27) is op 30 augustus beëdigd als advocaat en werkt bij CMS. Hij is in 2022 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden op ondernemingsrecht en financieel recht. In september is hij gestart met de beroepsopleiding. 

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik had al het idee dat ik de advocatuur interessant vond toen ik begon met de bachelor rechten. Ik koos voor rechten omdat het een brede studie is, dus als de advocatuur niet iets voor mij bleek te zijn, dan kon ik nog alle kanten op. Tijdens mijn stages merkte ik dat ik het werk bij advocatenkantoren erg leuk vond. In de dynamiek, gecombineerd met de uitdagende inhoud die eruit voortkomt dat een cliënt met een vraag komt als hij/zij er zelf niet helemaal uitkomt, vond ik de bevestiging dat ik advocaat wilde worden. 

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Ja, ik heb verschillende stages gelopen om uit te zoeken of de advocatuur echt bij mij paste. Om uit te zoeken welk rechtsgebied bij me paste, heb ik die stages ook op verschillende afdelingen gelopen. Maar ik vond het ook belangrijk mij breed te ontwikkelen en niet alleen maar met rechten bezig te zijn. Zo had ik een bijbaan als studentchauffeur, waarbij ik iedere keer dat ik iemand in Nederland of België moest ophalen weer als een avontuurtje zag. Het contact met klanten en de bizarre dingen die je onderweg meemaakt, maakten dat ik dat ik dat werk bijna net zo leuk vond om te doen.  

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Ondanks het internationale karakter, de omvang en de spraakmakende zaken, voelt CMS heel gemoedelijk aan. Daarbij is van belang dat ik met iedereen aansluiting voel. Men is oprecht geïnteresseerd in elkaar, zonder dat leeftijd of functie daarbij een rol speelt. Wat ik ook bijzonder vind, is het feit dat ik in korte tijd veel verantwoordelijkheden krijg toebedeeld. Het uitgangspunt bij opdrachten is vaak: ‘probeer het maar gewoon, en als het niet lukt kun je altijd binnen stappen’.

Wat is je leukste ervaring bij CMS tot nu toe?
Inhoudelijk vind ik momenteel alles leuk. Omdat alles nieuw is, kom ik er iedere keer weer achter dat de advocatuur zoveel meer inhoudt dan ik van tevoren dacht. En ik heb steeds meer het idee dat ik inhoudelijk minder aan het zwemmen ben. Het voelt fijn om vooruitgang te boeken!

Een andere zeer positieve ervaring kwam toen ik net twee weken binnen was. CMS ging begin dit jaar op wintersport en ik mocht mee in plaats van iemand die niet meer kon. In een informele setting heb ik iedereen leren kennen, ook van andere afdelingen. Dat zorgde voor een erg makkelijke binnenkomer. 

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Cabaret, in wat voor vorm dan ook, zonder mensen voor het blok te zetten. Op een grappige manier onderwerpen, die de afgelopen tijd binnen kantoor speelden, bespreekbaar maken en daar met elkaar om lachen. Dat lijkt me heel positief en humor zorgt voor verbinding. 

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Op korte termijn wil ik een marathon lopen. Op lange termijn zou ik graag meer reizen. Zo zou ik graag een keer van het noorden van Zuid-Amerika naar het zuiden trekken met een jeep. 

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Dick Advocaat. Het lijkt me onwijs interessant om met iemand die zo lang in een sport actief is geweest te praten over wat hij allemaal heeft meegemaakt. Dat ik groot ADO-fan ben zou het nog specialer maken.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven