Koen Vermeulen (Boels Zanders): ‘Denk ook eens out of the box’

Starter van de week is Koen Vermeulen. Zijn gouden tip aan jou: "Probeer tijdens je studie erachter te komen wat je echt leuk vindt om te doen. Oriënteer je zo goed mogelijk en denk ook eens out of the box. Maar vooral: geniet van het studentenleven, want voordat je het weet is het voorbij."

Delen:

Koen Vermeulen (27) is op 27 augustus 2020 beëdigd als advocaat en werkt bij Boels Zanders Advocaten in Eindhoven. Hij is in 2019 cum laude afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in de studierichting Ondernemingsrecht. In september 2020 is hij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
In de loop van mijn studie ben ik gaan nadenken over wat voor type werk ik wilde gaan doen. Aanvankelijk twijfelde ik heel erg tussen de advocatuur en het bedrijfsleven. Via de studieverenigingen in Nijmegen heb ik veel verschillende invalshoeken kunnen bekijken. Uiteindelijk ervaar je de ins and outs natuurlijk het best in de praktijk. De Masterclass Burgerlijk recht aan de Radboud Universiteit was echt een perfecte oriëntatie voor het werkzame leven in de advocatuur. Na de kantoorbezoeken in regio Nijmegen en mijn studentstage wist ik het zeker: ik ga de advocatuur in!

Waarom heb je voor Boels Zanders Advocaten gekozen?
Na het afronden van mijn master wist ik dat ik aan de slag wilde in het ondernemingsrecht. Ik ben me eigenlijk meteen gaan oriënteren op middelgrote kantoren in de regio. Boels Zanders heeft met haar drie vestigingen in Venlo, Eindhoven en Maastricht een groot bereik in het zuiden van Nederland en heeft ook nog eens een heel mooie ondernemingsrecht- en faillissementspraktijk. Tijdens verschillende evenementen merkte ik ook dat de sfeer heel gemoedelijk is en dat er veel ruimte is om jezelf te ontwikkelen. De keuze was dus snel gemaakt.

Hoe is het om als starter je werk goed te willen doen tijdens de coronacrisis?
Voordat de coronacrisis begon, werkte ik al een tijdje als juridisch medewerker bij Boels Zanders. Voor mij is dus niet alles helemaal nieuw. We blijven online veel in contact met elkaar. Al mijn collega’s zijn gelukkig erg behulpzaam.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
De gezellige activiteiten met collega’s (toen het nog kon) en natuurlijk mijn beëdiging. Ik ben door Boels Zanders met open armen ontvangen en zit ook qua werk op mijn plek. Al hoop ik natuurlijk wel dat de coronacrisis snel over is en ik veel leuke, nieuwe ervaringen kan opdoen!

En valt er ook iets tegen?
De coronacrisis gooit wel een beetje roet in het eten. Ik denk dat je als jonge advocaat-stagiair veel baat hebt bij bijvoorbeeld alle besprekingen binnen en buiten kantoor, de borrels en de activiteiten met de Jonge Balie. Dat staat helaas nog op een laag pitje.

Als je een paar dagen in quarantaine zou moeten gaan, met wie zou je dan ‘opgesloten’ willen zitten?
Ik zou wel opgesloten willen zitten met Meghan Markle. Van Amerikaans advocatenkantoor naar het Engelse koninklijk huis. Daar wil je toch meer over weten?

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven