Kosta Hinzen (Van Kaam IP, Media & Privacy) over een druk nachtleven

Starter van de week is Kosta Hinzen. Kosta is advocaat én DJ, en weet dit prima te combineren. Niet verwonderlijk dat zijn favoriete recht het IE- en mediarecht is ;-) .

Delen:

Kosta Hinzen (26) is op 24 augustus 2022 beëdigd als advocaat en werkt bij Van Kaam IP, Media & Privacy. Hij is in 2021 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit op het intellectuele eigendomsrecht. In september 2022 is hij gestart met de beroepsopleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Door een startup die ik tijdens mijn studententijd had opgericht, kwam ik voor het eerst in aanraking met het merkenrecht. Mijn co-founders en ik kwamen voor advies terecht bij een merkenbureau en de verhalen van de juristen daar lieten mij voor het eerst een concrete connectie tussen mijn studie en het ondernemen zien. Daarnaast ben ik rond die tijd begonnen met DJ’en in het Amsterdamse nachtleven, waardoor ik steeds meer in aanraking kwam met de creatieve (nacht)cultuur. De combinatie van ondernemen en draaien zorgde ervoor dat mijn passie voor het IE- en mediarecht werd aangewakkerd.

Waarom heb je voor Van Kaam Advocaten gekozen?
Ik was op zoek naar een klein- tot middelgroot kantoor met een focus op de rechtsgebieden die ik zo mooi vind. Van Kaam Advocaten stond bovenaan mijn lijst van kantoren die mij trokken. Ik hoorde en las over de cliënten die ze bijstaan en de soort zaken die ze doen. Dat inspireerde mij enorm. Daarnaast, en zeker niet onbelangrijk, voelde ik een connectie met de medewerkers. Wij voeren een drukke procespraktijk en de lijnen zijn hier kort. Daarom is het voor mij erg belangrijk snel en laagdrempelig te kunnen schakelen!

Op welke afdeling werk je en waar houden jullie je dagelijks mee bezig?
Aangezien wij een gespecialiseerd kantoor zijn, hebben wij geen aparte afdelingen. Iedereen houdt zich hier bezig met de advies- en procespraktijk op het gebied van het IE-, privacy-, media- en entertainmentrecht.

Je bent DJ, wat leuk! Hoe combineer je dat met zo een drukke baan als advocaat?
Daar moet inderdaad een juiste balans in gevonden worden, dus dat betekent sowieso geen doordeweekse boekingen! Maar in het weekend kan het gelukkig gewoon. Daarnaast geeft het draaien, de muziek en het creëren van momenten op de dansvloer alleen maar energie. Zolang dat het geval is, blijf ik het doen.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Ik schrijf wel eens artikelen voor de kantoorwebsite. Doordat een artiest een van die artikelen had gelezen benaderde hij mij voor advies. Dat was een moment waarop ik sterk voelde waarom ik dit werk ben gaan doen: om andere partijen bij te staan in de sector waar ik zo een passie voor voel.

En valt er ook iets tegen?
Het kan soms lastig zijn tijd te vinden om te sporten. Als je het in de avond doet, is je avond weg, doe je het in de ochtend, dan moet je eerder op. Ik ben nu dan toch maar een ochtendmens geworden.

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Een bokszak! Dan kunnen we tussendoor wat stoom afblazen.

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Het lijkt me een fantastische ervaring om deel te nemen aan het Burning Man festival.

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Met het risico wat zelfingenomen uit de verf te komen: mezelf over 50 jaar. Ik mag hopen dat ik dan heel wat interessante verhalen te vertellen heb en dat ik mijn jongere zelf wat lessen mee kan geven.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven