Kris Soomers (Clifford Chance) voelt zich thuis

Starter van de week is Kris Soomers. Toen hij afgelopen juni een Clifford Chance Pride-evenement bijwoonde, wist Kris zeker dat hij hier aan de slag wilde: "Die avond voelde als thuiskomen."

Delen:

Kris Soomers (28) wordt binnenkort beëdigd als advocaat en werkt sinds 1 oktober 2022 bij Clifford Chance Amsterdam. Hij is in 2019 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in het Privaatrecht (Commercieel Vermogensrecht). In maart 2023 zal hij gaan starten met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Aan het begin van mijn rechtenstudie werkte ik bij Starbucks langs de A2. Er kwamen elke morgen veel mensen een kop koffie halen. Een van deze gasten, Gijs, is mij in het bijzonder bijgebleven. Gijs werkte bij een van de grote kantoren op de Zuidas. Hij straalde succes uit, iets wat ik ambieerde. Het moet in die periode zijn geweest, tussen de cappu- en frappuccino’s door, dat ik dacht: dat wil ik ook.

Waarom ben je na je studie niet gelijk als advocaat gestart?
Ik heb na mijn studie stage gelopen bij een klein advocatenkantoor. Dat beviel heel goed, maar ik heb er toen toch voor gekozen om eerst bij een bank aan de slag te gaan. Binnen Rabobank werkte ik mezelf op tot een van de teamleiders van de transactiemonitoringsafdeling. Naast mijn werk sprak ik me door de hele organisatie uit over diversiteit, rechtvaardigheid & inclusie en was ik bestuurslid van een diversiteitsnetwerk voor bi-culturele medewerkers. In juli 2022 werd ik door een medewerker van Clifford Chance uitgenodigd om bij de Arcus Pride Art 2022 aanwezig te zijn. Dit evenement werd gehouden in het gerenoveerde kantoorgebouw van Clifford Chance. Die avond voelde als thuiskomen. De aanwezige advocaten, notarissen en business professionals uit binnen- en buitenland deelden hun verhaal over inclusie en acceptatie. Die avond is een van de redenen waarom ik uiteindelijk ben overgestapt.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Ik zou niet één ervaring als leukste kunnen classificeren. Ik heb zoveel mooie ervaringen mogen opdoen. Het Projects Corporate-team, waar ik mijn eerste seat heb, bestaat uit een ontzettend hechte groep. Vanaf het moment dat ik binnenkwam lopen voelde ik me daar welkom. Iedereen levert op zijn of haar manier een bijdrage aan dat team. De begeleidende partner van ons team stimuleert iedereen om het beste uit zichzelf te halen.

Een kleine oefening tussen het lezen door: denk eens aan het moment dat je met allemaal gemotiveerde mensen in een ruimte was.

Dat gevoel! Zo voelt het elke dag voor mij op werk.

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Ik kan niets specifieks bedenken, want als onderdeel van de advocaatstage, heeft Clifford Chance al veel te bieden: vakgroeplunches, inhoudelijke sparringsessies met het wereldwijde team, geweldige business professionals, een continu trainingsaanbod over een scala aan onderwerpen, veel aandacht voor diversiteit en inclusie en 24/7 support van een legal support centre. Maar ook: een sportschoolabonnement, ontbijt en lunch (ja, met vega-optie), een koffiebar met barista, een in-house fysio, een nieuwe telefoon, een pingpongtafel, de flexibiliteit om te werken waar je wilt, domibo’s, vrijmibo’s en leuke diners. Need I say more?

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Verhuizen naar Amsterdam.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Bij Clifford Chance voel ik me thuis. Het is een mooie mengelmoes van allerlei achtergronden, culturen en levensverhalen. Ik merk weinig van de aanwezige hiërarchie. Iedereen wordt als gelijke behandeld, collega’s maken altijd tijd voor elkaar vrij en helpen elkaar verder. Clifford Chance zet zich in voor diversiteit & inclusie en geeft mij ook de ruimte om daarmee bezig te zijn. Zo werd ik (op mijn eerste dag) lid van de steering committee van het lokale Arcus-netwerk, en heb ik mijn netwerk kunnen delen met leden van andere netwerken binnen het kantoor. Ik zou graag blijven meedenken en meewerken aan nieuwe initiatieven op het gebied van diversiteit. Ik hoop daarmee ooit, zij het direct dan wel indirect, een rolmodel voor iemand te worden.

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Dan zou ik graag een hapje gaan eten met onder andere Sander Schimmelpenninck, Marian Spier, Sophie van Gool en Sinan Çankaya om te praten over diversiteit en inclusie binnen de advocatuur.

 

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven