Laetitia Wezenbeek (Rutgers & Posch) over een stiekeme Brabander

Starter van de week is Laetitia Wezenbeek. Laetitia is gestart bij Rutgers & Posch. “Hier vond ik de combinatie van hard werken aan interessante zaken en oog voor het individu.”

Delen:

Laetitia Wezenbeek

Laetitia Wezenbeek (24) wordt op 19 juli beëdigd als advocaat en is kortgeleden gestart bij Rutgers & Posch. Zij is in 2023 afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en Erasmus Universiteit Rotterdam op Gezondheidsrecht en Health Economics, Policy and Law. In september start zij met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Na mijn juridische master heb ik nog een multidisciplinaire master gedaan aan de Erasmus Universiteit, omdat ik twijfelde of ik juridisch inhoudelijk werk wilde doen. Tijdens deze master heb ik echter al gauw gemerkt dat ik vraagstukken vaak vanuit een juridische invalshoek benader en dat ik ook meer energie haal uit juridische kwesties dan uit bijvoorbeeld economische of beleidskundige kwesties. Tijdens deze master heb ik ook tijd gemaakt voor stages in de advocatuur die hebben bevestigd dat ik op mijn plek ben bij juridisch inhoudelijk werk. 

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Tijdens mijn studie heb ik wel aandacht besteed aan de opbouw van mijn cv, maar ik ben met name gegaan voor de commissies en functies die op mijn pad kwamen en die mij leuk leken. Of de ervaring ook een goede opstap naar de advocatuur zou zijn speelde toen voor mij geen rol. 

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Bij Rutgers & Posch vieren we nu het tienjarig bestaan van het kantoor, dus ik val met mijn neus in de boter met allerlei festiviteiten zoals alumniborrels en een lustrumweekend. Tot nu toe vond ik de Alumni en Peers borrel het leukst, aangezien deze in mijn tweede week viel en ik hierdoor mijn kantoorgenoten op korte termijn goed heb leren kennen. 

Wat zou je invoeren als jij het voor het zeggen had bij jouw kantoor?
Nog vaker varen met de lunch of nog vaker naar ons kantoor op het strand. 

Wat staat er bovenaan op je bucketlist?
Brood bakken en patisserie eten met Robèrt van Beckhoven.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
De combinatie tussen hard werken aan interessante zaken en oog voor het individu. Dit viel mij meteen op tijdens het solliciteren, wat ik als open en laagdrempelig heb ervaren. Rutgers & Posch kwam op mij over als een kantoor dat het werken serieus neemt, maar waar naast werken ook veel ruimte is voor gezelligheid en minder serieuze zaken. Dit is alleen maar bevestigd in mijn tijd hier. Daarnaast hebben we een boot die we ook privé met vrienden kunnen gebruiken. Dat komt volgens mij ook niet zo heel vaak voor. 

En tot slot: met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Ik zou wel een biertje willen doen met Guus Meeuwis. Mijn vader komt uit Brabant dus wij hebben vroeger de cd’s van Guus grijsgedraaid. Ondanks dat ik in België ben opgegroeid, schuilt er door mijn vader en Guus ook een stiekeme Brabander in mij. Ik denk dat een avond met Guus veel gezelligheid met zich meebrengt!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven