Lars Subnel (AKD) over de aantrekkingskracht van de M&A-praktijk

Delen:

LARS SUBNEL (24) wordt deze zomer beëdigd als advocaat en werkt per 1 maart bij AKD op de praktijkgroep Corporate / M&A Asia desk. Hij heeft in 2017 de masteropleiding Onderneming en Recht voltooid aan de Universiteit Utrecht. In september gaat hij starten met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?

Vanaf jonge leeftijd wist ik al dat ik rechten wilde gaan studeren. Na mijn eerste studentstage bij Eversheds Sutherland op de sectie Corporate / M&A werd het voor mij duidelijk dat ik advocaat wilde worden. Tijdens die stage ondervond ik namelijk voor de eerste keer de aantrekkingskracht van de M&A-praktijk: een ontzettend dynamische omgeving waarbij veel verschillende juridische aspecten samenkomen.

Heb je in je studie hier rekening mee gehouden?

Ja, binnen je opleiding zijn er meerdere trajecten waaruit je kunt kiezen. Ik heb tijdens mijn bachelor gekozen voor het traject waarbij je het civielrechtelijk effect kan behalen. Als masteropleiding heb ik bewust gekozen voor de opleiding Onderneming en Recht zodat ik me verder kon specialiseren in het ondernemingsrecht. Bovendien heb ik tijdens mijn master het keuzevak M&A gevolgd. Mijn opleiding sluit dus perfect aan bij mijn huidige werkzaamheden als advocaat.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?

Naast het lopen van stages bij verschillende advocatenkantoren heb ik ook meerdere inhousedagen gevolgd. Daarnaast heb ik met mensen gesproken uit de praktijk, ook bij AKD, over hun ervaringen.

Hoe heb je je cv tijdens je studie verder opgebouwd?

Ik heb tijdens mijn studie stage gelopen bij Lexence, Eversheds Sutherland en LXA The Law Firm. Daarnaast heb ik met een aantal vrienden (die ook rechten studeerden) een nieuw businessmodel opgezet voor het aanbieden van laagdrempelige juridische diensten. Ook heb ik een fulltime talencursus Engels gevolgd in Zuid-Afrika.

Waarom heb je voor AKD gekozen?

Via een vriendin die werkt bij AKD kwam ik in contact met het kantoor. Tijdens een koffie-afspraak met haar en haar collega hebben zij mij enthousiast gemaakt over AKD, met name over de prettige werkomgeving, de zelfstandigheid en de steile leercurve via het eigen opleidingshuis AKDMY tijdens de eerste drie jaar bij AKD. Vervolgens heb ik gesolliciteerd op de functie van Advocaat-stagiaire Corporate / M&A Asia desk en ben ik gelukkig aangenomen. Ik wilde die uitdaging graag aangaan.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?

Het contact (meetings) met cliënten is erg leuk, vooral in de praktijk waar ik werk, de Azië praktijk. Het intern coördineren van grote internationale projecten (zoals het opzetten van een joint venture) is erg leerzaam, bovendien heb je dan ook veel contact met collega’s van andere praktijkgroepen.

En valt er ook iets tegen?

De overgang van het studentenleven waarbij je ontzettend veel vrijheid hebt, naar het hebben van een fulltime baan was even wennen.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?

Oriënteer je zo goed mogelijk op de arbeidsmarkt. Loop stages, volg inhousedagen en kom in contact met zo veel mogelijk verschillende kantoren. Steek er voldoende tijd en energie in om een kantoor te vinden dat bij je past. Praat met mensen die werkzaam zijn in de advocatuur, bereid je voor en stel vragen.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?

Dan zou ik een jaar in het buitenland gaan studeren. Waarschijnlijk in Tokyo, dan had ik namelijk een jaar lang kennis kunnen opdoen over de Aziatische cultuur. Die kennis zou me, nu ik werkzaam ben op de Asia desk, goed van pas komen.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven