Laura Einarson (Dentons) zag haar onderzoek terug in pleitnota

Student-stagiair van de week is Laura Einarson. Haar stage is bijna klaar. Een grote blunder heeft ze tot nu toe nog niet gemaakt, “maar ik klop dit zeker af! Mijn grootste succes was het terugzien van mijn onderzoek in een pleitnota tijdens de zitting.”

Delen:

Laura Einarson is 22 jaar en studeert rechten en fiscaal recht aan de Universiteit Leiden. Onlangs heeft zij de bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond en volgend jaar verwacht zij de bachelor Fiscaal Recht af te ronden, waarna zij de master Ondernemingsrecht zal starten. In juli en augustus 2021 loopt Laura stage in het Restructuring, Insolvency & Bankruptcy team bij Dentons in Amsterdam.

Waarom ’s werelds grootste advocatenkantoor Dentons?
Via studiegenoten en in de wandelgangen hoor ik vaak over de fijne, informele sfeer die binnen Dentons hangt. Naast het internationale karakter van het kantoor heeft de vestiging in Amsterdam een hechte groep collega’s waar de deur altijd open staat. Deze combinatie maakt dat Dentons mij erg aanspreekt.

Wat waren je verwachtingen van de stage en zijn die uitgekomen?
Mijn grootste verwachting van deze stage was dat ik een kijkje kreeg in de dagelijkse praktijk van een advocaat. Daarnaast verwachtte ik ook de sociale kant van het werken op een kantoor mee te mogen maken. Bij de ontwikkeling van processtukken word ik betrokken, ik krijg de mogelijkheid om mee te gaan naar zittingen en ik word op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de lopende zaken. Daarnaast is er altijd wel iemand om even koffie mee te drinken, heb ik veel contact met mijn medestagiairs en speel ik mee in het kantoorhockeyteam tijdens de zomercompetitie. Aan beide verwachtingen is dus voldaan!

Je bent er tijdens de coronacrisis. Hoe is dat?
Door de huidige situatie is mijn stage deels vanuit huis en deels op kantoor. Ongeveer twee dagen per week werk ik op kantoor, wat ontzettend leuk is. Op deze manier krijg ik de mogelijkheid om, naast mijn team, ook andere collega’s te leren kennen en de sfeer op kantoor te ervaren. Daarnaast heb ik elke ochtend met het team een call via Zoom, waardoor ik ook op de dagen dat ik vanuit huis werk goed contact heb met mijn collega’s.

Wat moet je zoal doen?
Veel verschillende opdrachten komen mijn kant op, wat het werk leuk en afwisselend maakt. Ik ben bijvoorbeeld gevraagd verschillende juridische vraagstukken uiteen te zetten. Hierbij kun je denken aan vragen over de Faillissementswet, maar ook praktische processuele vragen over bijvoorbeeld een kort geding. Je ontwikkelt je op deze manier zowel op praktisch als theoretisch vlak.

Wat zul je nooit meer vergeten van je stage?
Onlangs heb ik mijn eerste zitting mogen bijwonen. De advocaten die de zaak behandelden hebben mij gaandeweg meegenomen in de zaak en ik heb kennis mogen nemen van alle processtukken. Ook heb ik in memo’s bepaalde elementen hiervan uitgezocht en uiteengezet, wat maakte dat ik helemaal in de zaak zat. Het was vervolgens ontzettend leuk om elementen uit mijn memo’s terug te zien in de pleitnota van de advocaat; ik werd erg betrokken in het verloop.

Zijn er dingen die je achteraf anders zou aanpakken?
Zeker, maar wat mij betreft laat dat alleen maar mijn leercurve zien. Zelfreflectie is belangrijk, maar lang bij onhandige acties blijven stilstaan heeft voor niemand zin. Alles wat anders had gekund is een leerzame les geweest waardoor ik uiteindelijk een betere jurist zal worden.

Denk je op grond van je stage verder te gaan in dit beroep?
Absoluut. Nu ik naast de theorie ook de praktijk heb mogen zien kan ik dit met volle zekerheid zeggen.

Waar droom je van om over tien jaar te staan?
Je weet natuurlijk nooit wat voor kansen er allemaal op je pad gaan komen in de aankomende tien jaar, maar als ik het voor het kiezen heb zou ik mezelf als advocaat op een groot kantoor met veel groeimogelijkheden zien. De specifieke praktijkgroep weet ik niet, maar zolang het voornaamste rechtsgebied ondernemingsrecht is, ben ik tevreden!

Ben jij student-stagiair of onlangs geweest en vind je het leuk om ook in deze rubriek te komen, mail dan naar: studenten@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven