Laura van Bavel (JahaeRaymakers) had een race tegen de klok

Starter van de week is Laura van Bavel. Haar leukste ervaring tot nu toe: "Toen we als een soort van race tegen de klok een bepaalde deadline moesten halen."

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Laura van Bavel (23) werkt bij JahaeRaymakers (www.jahae.nl) en zal in november 2020 worden beëdigd als advocaat. Zij is in juli 2020 afgestuurd aan de Universiteit Utrecht en heeft de master Strafrecht met de specialisatie European Criminal Law and Human Rights afgerond. In maart 2021 start ze met de beroepsopleiding.

Je vertelde dat je een race tegen de klok de leukste ervaring tot nu toe vond. Hoezo?
Ik moest met mijn aankomend patroon Thom Dieben een deadline halen. Een echte race tegen de klok. En we hebben het gehaald. De hectiek en de tijdsdruk gedurende de dag waren natuurlijk niet op zichzelf erg leuk, maar het vieren van de uiteindelijke prestatie was voor mij erg bijzonder.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Gedurende mijn studietijd heb ik deelgenomen aan diverse studentenevenementen zoals kantoorbezoeken en bedrijvendagen. Hierdoor werd al snel voor mij duidelijk dat het strafrecht, iets waar ik voor mijn bachelor al erg in geïnteresseerd was, mijn grootste interesse had. Vooral het bijzonder strafrecht heeft mij altijd getrokken. Daarom heb ik tijdens mijn bachelor stage gelopen bij JahaeRaymakers. Dit alles heeft mij des te meer bevestigd dat mijn toekomst in het bijzonder strafrecht ligt.

Waarom heb je voor JahaeRaymakers gekozen?
JahaeRaymakers is een dynamisch kantoor waar op allerlei vlakken van financieel-economisch strafrecht wordt geadviseerd. Elke dag is erg divers en juridisch uitdagend. Die uitdaging blijkt ook uit de grote EHRM-praktijk van JahaeRaymakers en het snel inspelen op ontwikkelingen zoals Business & Human Rights, handelssancties en anti-witwasregelgeving. Wat natuurlijk ook erg belangrijk is, is dat JahaeRaymakers uit een erg leuk team bestaat om mee samen te werken.

En valt er ook iets tegen?
Helemaal niks!

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Volg je interesses en ga naar allerlei activiteiten voor studenten. Het volgen van een stage of het doen van een werkstudentschap is ook ontzettend leerzaam. Vergeet daarentegen ook niet te genieten van je studententijd.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou niets willen veranderen. Ik ben erg tevreden met waar ik nu ben en wat ik bereikt heb.

En tot slot: stel dat je – uit voorzorg en in goede gezondheid – een paar dagen in quarantaine moet zitten, met wie zou je die dagen dan willen doorbrengen?
Dat zou Jan Sjöcrona zijn. Hij is inmiddels al juridisch ‘gepensioneerd’ en heeft talloze verhalen over de strafrechtadvocatuur, het internationaal strafrecht en zelfs het samenwerken met mijn overleden vader (ook strafrechtadvocaat). Daarnaast is hij momenteel mentor bij de beroepsopleiding en coach. Een paar dagen in quarantaine met Jan Sjöcrona zal me dus niet alleen heel veel inzicht geven over het strafrecht en de praktijk maar ook over mezelf en mijn loopbaan in de advocatuur.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top