Laurien Mulder (Pot Jonker Advocaten): ‘Kennisdeling zit hier echt in het DNA’

Delen:

Starter van de week is Laurien Mulder. Waarom ze voor Pot Jonker Advocaten heeft gekozen? ‘Kennisdeling zit hier echt in het DNA. Dat in combinatie met de variatie aan rechtsgebieden binnen kantoor verrijkt mijn werk echt en vergroot mijn werkplezier enorm!’

Laurien Mulder (26) is op 18 december 2019 (her)beëdigd als advocaat en werkt bij Pot Jonker Advocaten. Ze is in 2016 afgestudeerd aan de UvA waarmee zij haar master Publiekrecht afrondde. Na waardevolle werkervaring te hebben opgedaan onder andere als jurist bij Arcadis heeft ze begin januari de beroepsopleiding vervolgd.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Na mijn stage bij Pot Jonker Advocaten, die ik na het afronden van mijn master liep. Tijdens mijn studie, zowel tijdens mijn bachelor als master, heb ik stages gelopen, maar allemaal buiten de advocatuur. Namelijk op de juridische afdeling van een belastingadvieskantoor op Curaçao en als juridisch medewerker bij een stichting die zich inzet voor dierenrechten. Na het afronden van mijn opleiding wilde ik toch graag ervaren hoe het er in de advocatuur aan toegaat. Ik liep twee stages bij advocatenkantoren, waaronder dus bij Pot Jonker. De periode bij Pot Jonker heb ik als heel leuk ervaren. Het pluizen, het zoeken naar details, bijvoorbeeld in de jurisprudentie om de onderbouwing van jouw advies sterker te maken, en het bezig zijn met taal spreekt mij erg aan. Ook de beroepsopleiding leek mij ontzettend leerzaam en leuk!

Heb je hier tijdens jouw studie rekening mee gehouden?
Nee niet heel bewust. Het ligt natuurlijk voor de hand om na een studie rechten de advocatuur in te gaan, maar dat was bij aanvang van mijn studie niet per se mijn intentie. Tijdens mijn studie heb ik keuzes gemaakt op basis van mijn interesses. Ik heb vooral veel verschillende dingen willen doen en zien! Daarom toont mijn vakkenpakket naar mijn idee een boeiende variatie aan interessegebieden. Zo heb ik bijvoorbeeld een minor forensische criminologie, het vak internationaal zeerecht en het vak Rusland gevolgd, maar ik heb ook de Chinese taal geleerd in China! Die variatie aan interesses zie je ook terug in mijn stages.

Wat is jouw leukste ervaring tot nu toe?
Het warme welkom op kantoor bij Pot Jonker ondanks het gat van drie jaar tussen mijn stage en deze start. Voordat ik überhaupt echt weer in dienst trad, werd ik al meegevraagd voor de kerstlunch. Iedereen is met ontzettend interessante zaken bezig, waarin ik vanaf het begin af aan volledig in wordt meegenomen, onder andere door cliëntbesprekingen bij te wonen. Ik vind het ontzettend leuk om weer terug te zijn!

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Dan zou ik nog steeds hetzelfde gedaan hebben, omdat ik altijd gedaan heb wat ik graag wilde. Gave vakken gevolgd en stages gelopen in binnen- en buitenland, actief geweest bij mijn studentenvereniging en zelf een studievereniging opgericht in publiekrecht. Na mijn studie heb ik werkervaring opgedaan bij een advocatenkantoor, waar ik de beroepsopleiding ben gestart, en bij adviesbureau Arcadis als jurist. De rol bij Arcadis heeft mij een breed beeld gegeven van de fysieke leefomgeving en alles wat daarin verandert. Al deze opgedane kennis en ervaring had ik niet willen missen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Ik hoop tegen die tijd nog steeds bij Pot Jonker te werken en dat ik een mooie praktijk heb opgebouwd in het bestuursrecht.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Bij Pot Jonker werken enkel hard werkende, deskundige en efficiënt opererende advocaten. Desondanks is er veel ruimte voor inhoudelijk overleg. Iedereen stelt zich laagdrempelig op naar mij toe, maar ook naar de stagiaires en de andere medewerkers binnen ons kantoor staat iedereen open om advies te geven of even mee te kijken met een vraagstuk. En zoals gezegd: de kennisdeling en de variatie aan rechtsgebieden hier, verrijkt mijn werk echt en vergroot mijn werkplezier enorm!

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven