Leah Peeters (Maverick) nam ook een kijkje buiten de advocatuur

Starter van de week is Leah Peeters. Leah werkt bij Maverick Advocaten. “Het leukste is om van begin tot eind bij een zaak betrokken te zijn.”

Delen:

Leah Peeters (24 jaar) is op 25 augustus beëdigd als advocaat en werkt bij Maverick Advocaten. Zij is in 2019 cum laude afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in Law & Economics en in 2020 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in Health Economics, Policy & Law. In september 2020 startte zij als juridisch medewerker bij Maverick Advocaten en in september 2021 start zij met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik heb altijd een brede interesse gehad en wist toen ik aan mijn studie begon niet zeker of ik wel een heel juridisch beroep wilde. Ik heb ook stagegelopen bij de Autoriteit Consument en Markt omdat ik graag een kijkje wilde nemen buiten de advocatuur. Toen ik me tijdens deze stage bezighield met geschilbeslechting en de pleitnotities van advocaten mocht bestuderen, vond ik dat zo leuk dat ik besloot daarna stage te lopen binnen de advocatuur. Deze stage bij een groot advocatenkantoor bevestigde voor mij dat ik advocaat wilde worden.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Tijdens mijn studie ben ik actief geweest bij mijn studievereniging en verder heb ik twee stages gelopen. Daarnaast ben ik al tijdens mijn master bij Maverick aan de slag gegaan als paralegal. Door stages te lopen of als werkstudent aan de slag te gaan kom je er het beste achter of het vak iets voor jou is. Wat betreft vakkenkeuze heb ik mij vooral gericht op Europees recht omdat ik dat het leukst vond.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Het leukste aan het werk vind ik om van begin tot eind betrokken te zijn bij een zaak. Daarnaast was mijn beëdiging eind vorige maand een echt hoogtepunt. Hoewel bij de beëdiging zelf geen publiek aanwezig mocht zijn, heb ik daarna samen met mijn kantoorgenoten en familie een heel gezellige borrel gehad. Een bijzondere dag.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou niets anders willen doen, want – hoe cliché ook – alle keuzes hebben mij uiteindelijk gebracht waar ik nu ben. Wel zou ik mezelf minder druk op willen leggen om in korte tijd een goed cv op te bouwen.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Dan werk ik hopelijk nog steeds met evenveel plezier als advocaat bij Maverick Advocaten. Verder hoop ik dat ik dan aan interessante zaken heb mogen werken, heel veel kennis heb opgedaan en mezelf heb kunnen ontwikkelen in het mededingingsrecht.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek?
Maverick Advocaten is een nichekantoor op het gebied van mededingingsrecht, marktregulering en aanbestedingsrecht. Het team is hecht en er heerst een heel prettige, laagdrempelige sfeer waardoor het makkelijk is om met vragen bij een collega aan te kloppen. Als advocaat-stagiaire krijg je direct veel verantwoordelijkheid en houd je je met uiteenlopende zaken bezig waardoor je in korte tijd veel leert. Daarbij is de begeleiding goed en kun je altijd terecht bij collega’s met vragen.

En tot slot, nu het weer kan (😊), met wie zou je graag een restauranttafel willen delen?
Ik zou dan graag een tafel willen delen met Kimberley Motley. Zij werkt als advocaat op het gebied van mensenrechten in Afghanistan. Heel dapper en inspirerend. Ik denk dat ik veel van haar zou kunnen leren.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven