Leiden in de finale van de Helga Pederson Moot Court Competition

Vier Leidse masterstudenten hebben zich in de finale weten te plaatsen van de Helga Pederson Moot Court Competition. In mei gaat het team naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg om met 17 andere teams te strijden voor de prestigieuze eerste plaats.

Delen:

Charlie Bennett, Hannah van Hooft, Alexandra Marsek en Swetha Sethubaskaran wisten zich te kwalificeren door de schriftelijke en regionale mondelinge opdracht die voor de competitie uitgeschreven was, succesvol af te ronden. Daarbij kregen ze adviezen van hoogleraar Europees Recht Rick Lawson.

Het is pas de tweede keer dat een Leids team meedoet aan de Helga Pederson Moot Court Competition, zo vertelt de Leidse universiteit. De competitie biedt studenten “een unieke kans om te zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven