Lennard Pelzer (Jegers Advocaten) over zijn reis door de advocatuur

Delen:

Lennard Pelzer

Lennard Pelzer (23) is op 31 januari 2019 beëdigd als advocaat en werkt bij Jegers Advocaten. Hij is in 2018 afgestuurd aan Maastricht University met als specialisatie het privaatrecht. In maart 2019 is hij gestart met de beroepsopleiding.

Wanneer heb je besloten dat je advocaat wilde worden?
Ik was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in de advocatuur, al wist ik toen natuurlijk nog niet wat het vak precies inhield. Later, tijdens mijn student-stage bij Jegers Advocaten heb ik een goed beeld gekregen van de advocatuur en wist ik zeker dat ik advocaat wilde worden.

Heb je hier tijdens je studie rekening mee gehouden?
Tijdens mijn studie heb ik mij vaker afgevraagd ‘wat ik later wilde worden’. Met een afgeronde rechtenstudie kun je natuurlijk nog vele kanten op. Tijdens het vak Oefenrechtbank merkte ik wel dat ik het sfeertje in een rechtbank en het contact met cliënten leuk vond, al wist ik pas na mijn student-stage honderd procent zeker dat ik mijn kans wilde grijpen in de advocatuur. Wat betreft ‘cv-building’: ik heb twee jaar lang de Abraham de Pinto-competitie georganiseerd, waar ik veel ambitieuze rechtenstudenten en beroepsprofessionals heb leren kennen. Daarnaast schrijf ik juridische blogberichten op mijn website www.lennardpelzer.com en via die weg ben ik in beeld gekomen bij mijn huidige werkgever. Op mijn website schrijf ik nog altijd wekelijks blogberichten over mijn reis door de advocatuur. Verder heb ik tijdens mijn studie gewoon mijn vakken gevolgd, de toetsen gehaald en gedaan wat ik leuk vond. Ik geloof daarnaast sowieso niet in het geforceerd ‘bouwen’ van je cv. Je netwerk vergroten is in mijn ogen wel zeer belangrijk.

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn leukste ervaring is toch wel dat ik het complete juridische traject zelfstandig mag doorlopen: van het intakegesprek tot aan de zitting bij de rechtbank. Uiteraard heb ik gaandeweg veel overleg met mijn patroon Bjorn Jegers (en andere kantoorgenoten) over van alles en nog wat. Het werk als advocaat is immers compleet anders dan de rechtenstudie. Je hebt ineens veel meer verantwoordelijkheden. Daarnaast heb je niet alleen te maken met ‘het recht’, maar ook met de formele wegen die je correct moet bewandelen.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Ik zou niets anders doen. Alles wat ik tot op heden heb gedaan heeft mij gebracht tot waar ik vandaag de dag ben en daar ben ik blij mee.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Over vijf jaar heb ik – als het goed is – de Beroepsopleiding Advocaten al geruime tijd afgerond en weet ik wat ik wil in de juridische wereld. Op dit moment voer ik een algemene civiele praktijk en behandel ik vraagstukken die variëren van het personen- en familierecht tot aan het verbintenissenrecht. Over vijf jaar wil ik mij ergens in gespecialiseerd hebben en daarin uitblinken. Ik merk dat ik iedere dag beter word en meer te weten kom over het recht, al ben ik er nog niet helemaal over uit waar écht mijn passie ligt. Dat hoop ik over vijf jaar wel te weten.

Wat maakt jouw kantoor anders dan de andere kantoren in jouw optiek? 

Jegers Advocaten is anders dan andere kantoren omdat wij een laagdrempelig kantoor zijn die voor iedereen klaarstaat: voor de normale burger, maar ook voor bedrijven. We laten mensen die krap bij kas zitten zeker niet in de kou staan. Communicatie staat bij ons hoog in het vaandel: wij vinden het belangrijk om voor onze cliënten goed bereikbaar te zijn. Mijn cliënten hebben mijn telefoonnummer en kunnen mij – bij wijze van spreken – WhatsAppen wanneer het ze uitkomt. Uiteraard is er een professionele afstand tussen advocaat en cliënt, al willen wij op een gezonde manier betrokken zijn bij onze cliënten. Ik denk dat wij ons daarin onderscheiden van andere kantoren. Daarnaast hebben wij een Instagram-pagina waar veel van onze cliënten ons kunnen volgen. Via deze weg laten wij zo nu en dan zien wat wij op kantoor doen. Geloof het of niet: ook via onze Instagram-pagina melden nieuwe cliënten zich bij ons om hun zaken te behartigen. Ik ben blij dat ik al een dik jaar onderdeel mag uitmaken van het team bij Jegers Advocaten!

Heeft u suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven