Lenno van Donk (CMS) over de dynamiek van de advocatuur

Delen:

Lenno van Donk (25) is op 25 januari 2019 beëdigd als advocaat en werkt sinds 7 januari 2019 bij CMS. Hij is in 2017 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht op het gebied van het privaatrecht en in 2018 op het gebied van het ondernemingsrecht. Hij zal in maart 2019 starten met de beroepsleiding.

Hoe heb je je georiënteerd op de arbeidsmarkt?
Ik heb een aantal kantoorbezoeken gedaan en gesproken met advocaten van verschillende kantoren. Verder heb ik een informatieavond voor bedrijfsjuristen bezocht en ben ik tijdens mijn studie 2,5 jaar als griffier werkzaam geweest binnen de rechtspraak. Hierdoor had ik een goed overzicht welke mogelijkheden er allemaal waren na mijn studie. Ten slotte heb ik nog stage gelopen bij CMS om erachter te komen of de advocatuur echt iets voor mij was.

Waarom heb je voor CMS gekozen?
CMS is een kantoor dat goed bekend staat binnen de advocatuur. Het is een van de grootste advocatenkantoren ter wereld en is op zeer veel verschillende rechtsgebieden actief.  En toch heerst er een informele en laagdrempelige sfeer en die combinatie vind ik heel bijzonder. Daarnaast hoorde ik goede verhalen van studiegenoten die hier al stage hadden gelopen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik ook bij CMS een stage ben gaan doen en daarna wilde ik hier niet meer weg!

Wat is je leukste ervaring tot nu toe?
Mijn beëdiging en borrel achteraf met familie, vrienden en kantoorgenoten was een heel bijzondere ervaring! Daarnaast geniet ik in het algemeen van de dynamische werkzaamheden van een advocaat. Je bent op een dag soms met zo veel verschillende dossiers, cliënten en vraagstukken bezig die ook allemaal nog nieuw voor mij zijn waardoor het erg leuk en uitdagend is.

En valt er ook iets tegen?
De overgang van veel vrije tijd tijdens het studentenleven naar alleen nog ’s avonds en in het weekend vrij is even wennen. Je kunt minder vaak spontaan zomaar even iets gaan doen en de weekenden vliegen echt voorbij.

Wat is jouw gouden tip aan ambitieuze studenten?
Probeer tijdens je studie veel verschillende activiteiten te doen om erachter te komen wat je echt leuk vindt. Ik raad ook zeker aan om een kijkje te nemen binnen verschillende disciplines in de juridische sector. Op die manier kun je goed ontdekken wat bij je past en waar je interesses liggen.

Wat zou je anders doen als je in een tijdmachine kon springen naar vier jaar geleden?
Als ik iets anders had kunnen doen had ik graag nog een half jaar in het buitenland gestudeerd, een half jaartje vertoeven in Rome was zeker niet verkeerd geweest!

Heb je suggesties voor deze rubriek, mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Weet jij ook iemand die Starter van de week zou kunnen zijn? Mail dan naar: starter@mr-magazine.nl.

Meer weten over deze organisatie(s)?

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven